A hosszú hétvégén a gyalogosoké és kerékpárosoké a rakpart

A közlemény szerint a teljes szélességében megnyitott rakpart lehetővé teszi, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 26. 13:21
null
Budapest, 2021. december 11. A pesti Duna-part megújult belvárosi szakasza az id. Antall József rakparton 2021. december 11-én. Befejezõdtek az átépítési munkák az id. Antall József rakpart Országház és Margit híd közötti szakaszán. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.

A közlemény szerint, a Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a szombatra virradó éjszakától pünkösdhétfő este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra. A Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosok igénybevételével lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét – írják a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.