Lánchíd: a kormány feltétele legfeljebb másfél éves forgalomkorlátozás volt

A Fidesz feltette a kérdést: Karácsony Gergelyben mégis hol volt ez a nagy egyeztetési kedv, amikor önkényesen lezárta a rakpartot?

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 16:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lánchíd hatmilliárd forintos kormányzati támogatásának feltétele mindvégig az volt, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot – reagált a Fidesz budapesti szervezete a főpolgármester szerdai bejelentésére. Karácsony Gergely a Facebook-oldalán azt írta, hogy a budapesti lakógyűlés két kérdése kapcsolódik a Lánchídhoz: az egyik a kormány a hozzájárulási ígéretének betartásáról, a másik a megújult Lánchíd forgalmi rendjéről szól.

A fővárosi Fidesz erre reagálva azt a kérdést tette fel a Facebook-oldalán, hogy

Karácsony Gergelyben „mégis hol volt ez a nagy egyeztetési kedv”

a rakpart önkényes lezárása vagy a bicikliutak szakmai egyeztetés nélküli felfestésekor? 

Hangsúlyozták,

a Lánchíd hatmilliárdos kormányzati támogatásának feltétele mindvégig az volt, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot. 

Az erről szóló megállapodást Karácsony Gergely saját kezűleg írta alá. Most fel akarja rúgni ezt a „közösségi lakógyűlésre” hivatkozva – tették hozzá. 

Megint csak a szokásos sunnyogás, terelés. Ha nem is értünk egyet, korrekt és szemtől szembe vitákat és cselekedeteket nem várhatunk el Budapest vezetőjétől?

– kérdezték.

Borítókép: A Lánchíd (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.