Balhézó fiatalok jogaiért tüntetnek Soros civiljei

Most a karmelitánál kordont bontó diákok szüleit hívja utcára a Tanítanék Mozgalom.

Magyar Nemzet
2023. 05. 07. 6:20
kordonbontás
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb tüntetést tartanak vasárnap délután a különböző, Soroshoz köthető civil szervezetek, akik ezúttal az édesanyákat hívják utcára. Mégpedig azért, hogy kiálljanak azon fiatalok mellett, akik az elmúlt tüntetéseken trágár szavakkal provokálták a rendőröket, építési kordont bontottak és állványzatokra másztak fel.

A Dísz térre bejelentett demonstráció főszervezője a Magyar Anyák nevű szervezet és a Tanítanék Mozgalom, de megtalálható mellettük a Patent Egyesület, a Jó-Lét Alapítvány, valamint az Egységes Szülői Front is.

A szervezők a tüntetésre buzdító közleményükben azt írják, „mélységesen felháborítja őket, hogy a gyerekeiket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen”. – Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bántják a gyerekeinket, ezért 

anyák napja alkalmából, május 7-én, vasárnap a Magyar Anyák és a Tanítanék közös szervezésében várunk minden anyát, nőt és lányt, hogy együtt kifejezzük elégedetlenségünket a fennálló rezsimmel szemben

 – olvasható a felhívásban, amelyből kiderül, céljuk, hogy „kihangosítsák azoknak a nőknek a hangját, akik nem kiabálhatnak, akiket elnémítanak, akik nem mernek megszólalni és kiállni önmagukért, a gyerekeikért, a jövő generációkért”.

– Ezzel a szimbolikus demonstrációval, fehéret viselve folytatjuk az oktatásért már több mint egy éve zajló megmozdulásokat és egyben arra is rávilágítunk, hogy ebben az országban nemcsak az oktatási rendszer, de gyakorlatilag minden, aminek köze van a nők és a gyerekek jóllétéhez (egészségügy, nő- és gyermekvédelem, szociális szféra, környezetvédelem) romokban van.

Nem jó ebben az országban nőnek lenni, nem jó itt gyermeket nevelni és nem jó itt felnőni sem – állítja a Magyar Anyák,

arra kérve az őket támogató férfiakat, hogy a háttérből figyeljék az eseményeket, és csak akkor avatkozzanak be, ha erre megkérik őket.

Hadházy készül

Egy férfi minden bizonnyal jelen lesz, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ugyanis közösségi oldalán maga is hirdeti az eseményt, kiemelve, hogy férfiakra is számítanak a jelenlévő nők. 

Arról egyelőre nem tudni, ez a demonstráció is szándékos kordonbontásba torkollik-e majd, ám a korábbi tüntetésekből kiindulva ez szinte biztosra vehető. Ismert, a legutóbbi, Szent István-bazilikához meghirdetett tüntetés valódi célja azonban az volt, hogy a tüntetők ismét a Sándor-palota elé vonuljanak, és nekiessenek az építési területet körbezáró kordonoknak. 

Csak különböző Facebook-csoportokból derült ki, hogy azért nem „egyből a karmelitához mennek”, mert „oda a rendőrség nem engedélyezné a tüntetést, ezért csak együtt vonulnak oda a tüntetők”. 

A demonstráció pontosan e terv szerint történt, a bejelentett tüntetés után többen a karmelita kolostorhoz vonultak, ahol ismét nekiestek az építési területet védő kordonoknak.

Borítókép: Kordonbontás (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.