Szabadság! – mondta Budaházy a Mi Hazánk majálisán

Gyerekprogramok, rockkoncertek, borsos árak a Bikás parkban, ahol a Mi Hazánk tartja május elsejei rendezvényét.

2023. 05. 01. 12:50
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szabadság! – kiáltotta elsőként a múlt héten szabadult Budaházy György, aki a köztársasági elnök részéről kapott kegyelem után részt vett a Mi Hazánk Mozgalom majálisán. 

Ezután köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt másfél évtizedben mellette álltak, és azért dolgoztak, hogy ő és társai szabadlábra kerüljenek.

 Mint mondta, az országot irányítókat, a döntéshozókat is köszönet illeti.

– Az ügy nem zárult le a mellékbüntetést és a költségeket illetően, de kis lépésekkel, jó emberek segítségével remélhetően ennek is végre lesz. De most érezzük jól magunkat, örüljünk együtt, mert ez közös érdem 

– fogalmazott Budaházy György.  


 

 

Úgy tűnik egyébként, hogy a pártok május elsejei népszerűségi versenyét a Mi Hazánk Mozgalom nyerte, bár Toroczkaiéknak túl sok kihívója nem akadt ezen a napon, hiszen rajtuk kívül csak az MSZP és a Magyar Munkáspárt tartott rendezvényt.

A Mi Hazánk idén első alkalommal szervezett majálist a Bikás parkban, ahol már reggel 9 órától várják az érdeklődőket zenével, pónilovaglással, kisvonattal, ugrálóvárral és természetesen étellel-itallal. Nem is csoda, hogy a park leginkább kisgyermekes családokkal telt meg, nagy a gyerekzsivaj, de a kellemes tavaszi időnek köszönhetően sok idősebb pár is kilátogatott az újbudai programra. Többen pikniktakarókkal, székekkel érkeztek ide napfürdőzni, miközben a gyerekek vattacukrot majszolnak vagy játszanak a Bikás szobornak emelt domboldalon.

Azt azért meg kell hagyni, elég vaskos pénztárca kell ahhoz, hogy egy egész család jóllakjon ma a Bikás parkban. 

Egy darab kolbász 3500 forintba kerül, ha köretet is kér hozzá az ember, már 5000 forintot kell fizetni. Egy adag marhapörköltért 6000 forintot kérnek, míg egy óriáspalacsinta ára 1800 és 3000 forint között mozog, függően attól, milyen tölteléket szeretnénk. A választék mindenesetre bőséges, van miből szemezgetni, ha győzi az ember pénztárcája.

A Mi Hazánk rendezvényén egyébként jelen vannak a párthoz köthető szervezetek is, így 

a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai, valamint a Mi Hazánk Ifjai is kitelepültek a majálisra.

A nap talán legnagyobb eseménye Budaházy György beszéde lesz, akit csütörtökön engedtek ki a váci börtönből, miután Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott neki és öt társának. Az aktivistát 16 órára várják a majálisra.  

Budaházy szabadulásáról beszélt elsőként a párt elnöke is. – Budaházy Györgyék melletti kiállás erkölcsi és bajtársi kötelesség – mondta Toroczkai László. Közölte, 

nem érdekli, hogy emiatt csökken vagy nő pártja népszerűsége, elvi kérdés, hogy a múlt csütörtökön szabadult Budaházy mellett áll.

Toroczkai beszélt a végrehajtó maffiáról is, amelynek lebukása azt eredményezte, hogy lemondott Schadl György és a végrehajtói kar teljes vezetősége. Mindez a pártelnök szerint a Mi Hazánk érdeme. A fúrt kutakról azt mondta, azoknak a nyakába akarnak sarcot tenni, akikről nem lehet már több bőrt lehúzni.

– Nincs olyan ember az országban, akinek az életére ez ne lenne kihatással 

– mondta. A regisztrációs díj eltörléséért is harcol a párt, szerintük el kell kerülni, hogy olyan helyzet álljon elő, mint például Belgiumban, ahol egyre jobban sarcolják a fúrt vagy ásott kutakkal rendelkezőket. – Van egy brüsszeli elvárás a magyar kormánnyal szemben, egy globális víz stratégia meghirdetésével – vélekedett Toroczkai, aki leszögezte, pártja elutasítja a kutak regisztrációját, kompromisszumra sem hajlandók ebben a kérdésben, és biztos abban, hogy célt fognak érni.

A beszégetés témája volt a Kárpátalján nemrégiben megjelent plakátok ügye is, melyeken a felirat kísértetiesen hasonlít az amerikai nagykövetség által is pénzzel támogatott hazai plakátkampányra. Toroczkai szerint nehéz azt mondani Ukrajnára, hogy demokratikus, europier állam. – Ott csak korrupció van.

És Kárpátalján megjelennek ezek a plakátok, pár héttel azután, hogy Magyarországon is megjelentek. Könnyű kikövetkeztetni, hogy ki áll ezen plakátok mögött. Az amerikai kormány teszi ki ezeket a plakátokat is. Ahogy az Egyesült Államok áll egész Ukrajna mögött

 – mondta a pártelnök.


 

Borítókép: Budaházy György a Mi Hazánk majálisán (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.