Fővárosi cégnek dolgozik több millióért Márki-Zay egykori kampányfőnöke, aki korábban beszólt Karácsonynak

A Budapest Párbeszéd kampányban vesz részt több mint ötmillióért Zaránd Péter, aki korábban azt mondta: „Karácsony Gergely összekötötte a sorsát a szocialistákkal, a parkolási maffiával, a korrupcióval és a kokainnal”.

Magyar Nemzet
2023. 05. 22. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Karácsony Gergely vezette főváros egyik cégénél bukkant fel Zaránd Péter, a Momentum, Puzsér Róbert, illetve Márki-Zay Péter korábbi sajtófőnöke – számolt be a Mandiner. A portál által kiszúrt megbízási szerződés szerint a kampánystratéga a Budapest Párbeszéd konzultációs és edukációs kampány előkészítésében és támogatásában is részt vesz idén mint szakértő. A 2020. november 1-től működő, Budapest Brand Nonprofit Kft.-vel kötött kontraktus 2023. január 1-jén lépett hatályba; 

a szerződés teljesítése idén december 31-ig tart, amelynek értéke nettó 5,4 millió forint.

A Mandiner cikke emlékeztetett arra, hogy ugyan Zaránd a 2010-es évek közepe óta aktív a magyar közéletben, de eddig csak egy sikeres kampány köthető a nevéhez: mégpedig a Nolimpia. Felidézték azt is, hogy Zaránd a 2019-es önkormányzati kampányban még Puzsér kampányfőnökeként azzal vádolta Karácsonyt, hogy lejárató kampányt indított Puzsér ellen, és úgy fogalmazott: 

Karácsony Gergely összekötötte a sorsát a szocialistákkal, a parkolási maffiával, a korrupcióval és a kokainnal.

Szintén Zaránd volt, aki a tavalyi országgyűlési választások előtti napokban még Márki-Zay kampányfőnökeként elismerte, hogy a magyar baloldal háttértárgyalásokat folytatott Zelenszkijékkel. Mint ismert, Márki-Zay a baloldal kormányfőjelöltjeként többször nyilatkozott arról, hogy a kemény szankciók elrendelése mellett fegyvereket és magyar katonákat küldene Ukrajnába.

 

Nem Zaránd az egyetlen a bukott baloldali jelölt stábjából, aki Karácsony hivatalában talált menedéket. 

Simon András, az ATV korábbi műsorvezetője 2021 decemberében kommunikációs vezetőként csatlakozott Márki-Zay kampányához, majd tavaly nyártól a Városháza kommunikációs igazgatójaként alkalmazta Karácsony, havi több mint 1,3 millió forintos fizetéssel

Borítókép: Zaránd Péter (Fotó: Mandiner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.