időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Ipoly-takarítást

Magyar Nemzet
Forrás: MTI/Facebook
2023.05.25. 15:55 2023.05.25. 16:31
Harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Ipoly-takarítást

Az önkéntességnek komoly szerepe van a környezet megóvásában.

Augusztus 10. és 13. között rendezik meg a III. Nagy Ipoly-takarítás – hangzott el Pánczél Károly, a Fidesz országgyűlési képviselőjének és Juhász Hajnalkának, a KDNP alelnökének a sajtótájékoztatóján, Szobon.

– Az Ipoly nemcsak szétválaszt, de össze is köt minket, szimbóluma közös felelősségvállalásuknak a környezetünk védelme iránt. Megtisztelő, hogy Pánczél Károly és Balla Mihály képviselőtársaimmal ennek a nemes kezdeményezésnek a fővédnökei lehetünk – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Mint jelezte, ötven felvidéki és anyaországi település a folyó mindkét oldalán, 170 kilométer hosszban, ötszáz önkéntes a parton és a mederben tisztítja meg az Ipolyt. Emlékeztetett, hogy az előző évben 32 határon túli és 18 magyarországi település és számos határon túli és hazai civil szervezet csatlakozott az eseményhez.

 

– Az igazi környezetvédelem erről szól! 

 

– szögezte le Juhász Hajnalka.

Elmondta, hogy a rendezvény legfontosabb üzenete, hogy az önkéntességnek komoly szerepe van a környezet megóvásában. Hozzátette: az eddigi tapasztalat az, hogy évről évre nő az önkéntesek száma. Gaal Gergely, a KDNP Pest vármegyei elnöke jelezte, hogy nincs jobb közösségépítés, mint a nemes cél érdekében végzett közös munka.

Borítókép: Pánczél Károly, Juhász Hajnalka és Balla Mihály (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.