Harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Ipoly-takarítást

Az önkéntességnek komoly szerepe van a környezet megóvásában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI/Facebook2023. 05. 25. 15:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 10. és 13. között rendezik meg a III. Nagy Ipoly-takarítás – hangzott el Pánczél Károly, a Fidesz országgyűlési képviselőjének és Juhász Hajnalkának, a KDNP alelnökének a sajtótájékoztatóján, Szobon.

– Az Ipoly nemcsak szétválaszt, de össze is köt minket, szimbóluma közös felelősségvállalásuknak a környezetünk védelme iránt. Megtisztelő, hogy Pánczél Károly és Balla Mihály képviselőtársaimmal ennek a nemes kezdeményezésnek a fővédnökei lehetünk – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Mint jelezte, ötven felvidéki és anyaországi település a folyó mindkét oldalán, 170 kilométer hosszban, ötszáz önkéntes a parton és a mederben tisztítja meg az Ipolyt. Emlékeztetett, hogy az előző évben 32 határon túli és 18 magyarországi település és számos határon túli és hazai civil szervezet csatlakozott az eseményhez.

 

– Az igazi környezetvédelem erről szól! 

 

– szögezte le Juhász Hajnalka.

Elmondta, hogy a rendezvény legfontosabb üzenete, hogy az önkéntességnek komoly szerepe van a környezet megóvásában. Hozzátette: az eddigi tapasztalat az, hogy évről évre nő az önkéntesek száma. Gaal Gergely, a KDNP Pest vármegyei elnöke jelezte, hogy nincs jobb közösségépítés, mint a nemes cél érdekében végzett közös munka.

Borítókép: Pánczél Károly, Juhász Hajnalka és Balla Mihály (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.