Harmincnál több intézkedéssel segítette a családokat az Orbán-kormány az elmúlt években

Családok nélkül nincs jövő, ezért tovább dolgoznak azon, hogy a mindennapjaik könnyebbek legyenek – fogalmazott Hornung Ágnes.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 06. 14:41
HORNUNG Ágnes
Átadták a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványokat Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermeknevelésben akadnak nehéz pillanatok, mégis ez a legcsodálatosabb dolog, a legboldogabb pillanatokat élik át a szülők, miközben gyermekeikkel töltik az időt – fogalmazott Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár a Fejér vármegyei Fehérvárcsurgón a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) szombati babaköszöntő rendezvényén. A Kulturális és Innovációs Minisztérium politikusa szerint gyermekvállaláskor a szülők fontos döntéseket hoznak életük alakulásáról, mert a gyermek megszületésével sokszorozódik az öröm, de a feladatok is. Az államtitkár ugyanakkor kiemelte, hogy

a családok már nem csak saját magukra számíthatnak, mert 2010-ben megtörtént a családbarát fordulat, amikor a kormány melléjük állt. Az elmúlt 13 évben harmincnál több intézkedéssel segítették a családokat a kicsit nehezebb pillanatokban egészen a kisgyermekkortól kezdve, valamint a fiatalok szülővé válását, a nagycsaládosokat és az időseket is.

Hornung Ágnes kiemelte: családok nélkül nincs jövő, ezért továbbra is középpontban maradnak, és tovább dolgoznak azon, hogy a mindennapjaik könnyebbek legyenek.

Szentkirályi Alexandra is megerősítette, hogy a magyar kormány 2010-ben nagyon világosan állást foglalt a családok támogatása mellett, amikor elindította annak az átfogó családtámogatási rendszernek a kialakítását, amely mára az otthonteremtéstől kezdve az adókedvezményeken át a nagyszülői gyedig több tucat támogatási formával segít még teljesebbé tenni a családdá válást. A kormányszóvivő megemlítette,

a szankciók miatti nehéz gazdasági helyzetben sem mondtak le arról, hogy segítsék újabb és újabb magyar gyermekek megszületését, sőt bővítették a támogatásokat a 30 év alatti anyák szja-mentességével.

Szentkirályi Alexandra jelezte azt is: a rendezvényen a tavaly született 419 NOE-s gyermeket és szüleiket ünneplik, közülük 75 volt jelen Fehérvárcsurgón. Hozzátette: a gyermekek mindegyike legalább harmadikként érkezett családjába.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke úgy fogalmazott: a gyermek, a család jelenti a kiteljesedett életet, ami belőlünk fakad és sajátunknak érzünk. Mint kiemelte, a gyerekek jelentik a jövőt, ők a vitorlák az ősök bárkáin. Megjegyezte, gyakran nem könnyű a gyereknevelés, a szülők ereje néha elfogy, egy jó szó azonban mindent megváltoztat. 

Borítókép: Hornung Ágnes. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.