Idős horgászt mentettek ki a Balatonból

Egyedül indult horgászni a nyolcvannégy éves veszprémi lakos.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 05. 30. 10:21
Siófok, 2020. augusztus 12. A Balatoni Vízirendészeti Rendõrkapitányság siófoki rendõrõrsének rendõrei járõrszolgálat közben Siófok közelében 2020. augusztus 12-én. A Balaton Európa legbiztonságosabb tava, mondta Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendõrkapitányság vezetõje két nappal korábban. Hozzátette, hogy idén 140 esetben riasztották már a vízirendõröket a Balatonon, és 310 sikeres életmentésen vannak túl. Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a tónál, de az eseteket nem jogsértések, hanem rosszullét, ájulás okozta. MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség ügyeletén vasárnap délelőtt a parton tartózkodók jelentették be, hogy a Balatonszepezd előtti vízterületen egy idős horgász felborult a csónakjával. A balatonföldvári vízirendőrök 

a szárazföldtől mintegy százötven méterre találtak rá a bajbajutott horgászra, aki utolsó erejével kapaszkodott az átfordult eszközbe.

Az egyenruhások a nyolcvannégy éves férfit a szolgálati kisgéphajóba emelték. A csónakkal együtt biztonságban a partra vitték, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak –közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság azt kéri, hogy aki a Balaton vízfelületén bajba kerül vagy bajba jutott személyt, személyeket észlel, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.