Jönnek a vadonatúj traffipaxok

A közbeszerzési eljárás keretében beszerzett negyven új sebességmérő berendezést is bemutatta a rendőrség a 2023. május 16-án tartott sajtótájékoztatón a Készenléti Rendőrségnél.

Munkatársunktól
Forrás: police.hu2023. 05. 17. 6:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG és a rendőrség együttműködésében fejlesztett TraffiCapture TC–108 készülékek nem a VÉDA-rendszer elemei, elsődlegesen a szolgálati gépkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszközei lesznek, de állványra helyezett sebességmérőként is használhatók. A készülékek hitelesítése a mérésügyi hatóság által már korábban megtörtént, alkalmazásuk várhatóan 2023 júniusától kezdődik – tudatta a Police.hu.

A rendőrségnél a jól ismert FámaLézerek használati tapasztalatait is figyelembe véve a most átadott eszközökkel együtt a mozgás közbeni sebességmérés technikai háttere hosszú távon biztosítható. A teljesen digitális, új eszközökbe több automatizmus került, az érintőképernyőjük levehető, elődeiknél jobb képfelbontásúak – közöle a rendőrség.

A Készenléti Rendőrségnél megtartott központi elméleti és gyakorlati oktatásban negyven mentor képzésére került sor, akik az új, korábban nem alkalmazott eszközök használatát sajátították el. Az ő segítségükkel pedig a területi és helyi rendőri szervek közlekedésrendészeti állománya is hamarosan hasonló képzést kap.

A személyi sérüléses közúti közlekedési baleseteknél még mindig magasan vezető baleseti ok a gyorshajtás. Egy baleset bekövetkezésének lehetősége, illetve a sérülés súlyossága hatványozottan arányos a sebesség nagyságával. Ezért a rendőrség minden eszközzel igyekszik elérni, hogy a járművezetőkben ez tudatosuljon – írta a Police.hu. 

 

Fontos kiemelni, hogy kisebb szabálysértés (néhány km/órás sebességtúllépés) esetén elsősorban figyelmeztetést fog alkalmazni a rendőrség. 

 

Borítókép: Az új TraffiCapture TC–108 készülék (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.