Katonai konvoj közlekedik majd az M4-es és az M5-ös autópályán, jó lesz vigyázni

Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár szerdán átcsoportosítást hajt végre Táborfalva és Debrecen között, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az érintett útszakaszokon – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 03. 11:25
null
20200317 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Vonul a katonai konvoj az autópályán. A képen: Ural-375 típusú szállító jármű Fotó: Matey István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Táborfalva–Örkény, a Tatárszentgyörgyi út–Örkény, a Bartók Béla út–M5-ös autópálya–405-ös út–M4-es autópálya–4-es főút–M35-ös autópálya–Debrecen útvonalon várható megnövekedett katonai járműforgalom.

A Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják.

Azt kérték, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek az autósok. A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja – áll a honvédelmi tárca közleményében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Matey István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.