Napközben 30 fok is lehet, aztán érkezik a hidegfront + videó

Kedden a hétfőihez hasonló idő várható, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Több zápor és zivatar alakulhat ki szerdáig, mint hétfőn.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 05. 22. 11:58
null
Nagykanizsa, 2022. június 13. Zivatarfelhõk Nagykanizsa felett 2022. június 13-án. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este hidegfront éri el térségünket – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. A bejegyzés szerint nem számíthatunk nagy lehűlésre, minimális mértékben csökkenhet csak a hőmérséklet. Hozzátették, hogy a mellékelt térképen feltüntetett öt fokot meghaladó lehűlés csalóka képet mutat a záporok és zivatarok miatt.

A csapadékhajlam nagyobb területen növekszik. Kedden és szerdán is több zápor, zivatar alakulhat ki, mint hétfőn.

A front megérkezése előtt jó esély van rá, hogy elérjük az idei első harminc fokos hőmérsékletet.

Kedden napközben a hétfőihez hasonló égképre lehet számítani, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Záporok és zivatarok elszórtan fordulhatnak elő, majd estefelé észak, északnyugaton megnő a csapadékhajlam. A légmozgás döntően mérsékelt lesz, zivatarok környezetében viszont előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul az előrejelzés szerint.

Zivatarok és felhőszakadások miatt hétfőre a vármegyék túlnyomó többségére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokat apró szemű jég és átmeneti szélerősödés is kísérheti.

Figyelmeztettek, hogy a délkeleti országrészben intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25–30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A hidegfront után a hét közepétől anticiklon peremére kerül térségünk. Ennek hatására szárazabb és hűvösebb időre számíthatunk.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.