Szlovákiába menne? Ez most egy kicsit kellemetlenebb lehet, mint eddig

Szlovákia biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be május 24. és június 8. között a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n pénteken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 12. 18:04
null
Sátorosbánya, 2020. március 13. Személygépkocsi visszafordul Magyarország felé a Somoskõújfalui és Sátorosbánya közötti határátkelõhelyen 2020. március 13-án. A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a szlovák kormány reggel 7 órától a közúti határátkelõin - a lengyel határszakaszt kivéve - visszaállítja a határellenõrzést. Csak azokat engedik be Szlovákiába, akik szlovák állampolgárok, és akiknek az országban tartózkodási engedélyük van. Minden külföldrõl érkezõnek 14 napos karanténba kell vonulnia. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az említett időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni – közölte az ORFK kommunikációs szolgálata. Hozzátették, a szlovák hatóságok törekszenek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen.

A magyar rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az érintett átkelők előtt készítsék elő személyazonosító okmányaikat.

A magyar–szlovák határszakaszon 2023. május 24. és június 8. között kizárólag az alább felsorolt határátkelők vehetők igénybe.

Közúti határátkelők: Rajka–Dunacsún/Cunovo (autópálya), Rajka–Oroszvár/Rusovce, Vámosszabadi–Medve/Medvedov, Komárom–Révkomárom/Komárno (Monostori-híd), Komárom–Révkomárom/Komárno, Esztergom–Párkány/Stúrovo, Letkés–Ipolyszalka/Salka, Parassapuszta–Ipolyság/Sahy, Balassagyarmat–Tótgyarmat/Slovenské Darmoty, Ráros–Ráróspuszta/Ráros, Ipolytarnóc–Kalonda/Kalonda, Cered–Tajti/Tachty, Somoskőújfalu–Sátorosbánya/Siatorská Bukovinka, Bánréve–Sajólénártfalva/Král, Aggtelek–Domica/Domica, Tornanádaska–Bódvavendégi/Hostovce, Tornyosnémeti–Migléc/Milhost (I/17 út), Tornyosnémeti–Migléc/Milhost (R4 út), Abaújvár–Kenyhec/Kechnec, Hollóháza–Eszkáros/Skáros, Sátoraljaújhely–Újhely/Slovenské Nové Mesto (főút, I/79), Sátoraljaújhely–Újhely/Slovenské Nové Mesto (közút), Pácin–Nagykövesd/Velky Kamenec.

Vasúti határátkelők: Rajka–Oroszvár/ Rusovce, Komárom–Révkomárom/Komárno, Szob–Párkány/Stúrovo, Somoskőújfalu–Fülek/Filakovo, Bánréve–Sajólénártfalva/Lenartovce, Hidasnémeti–Hernádcsány/Cana.

Folyami határátkelők: Komárom–Révkomárom/Komárno, Esztergom–Párkány/Stúrovo.

Azt tanácsolják továbbá, hogy akik az adott időszakban szlovákiai utazást terveznek, indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartásáról.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.