időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Szombaton zarándokok körbejárják és körbeimádkozzák Budapestet

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.19. 14:32 2023.05.19. 14:41
Szombaton zarándokok körbejárják és körbeimádkozzák Budapestet

Budapestet körüljáró, úgynevezett élő rózsafüzér-zarándoklatot tartanak szombaton. A Magyarországért és a fővárosért imádkozó hívek öt helyszínről indulnak, és összesen száznyolcvan kilométert tesznek meg – közölték a szervezők az MTI-vel.

Azt írták: a nap során a zarándokok körbejárják és körbeimádkozzák Budapestet. Mivel egy nap alatt egy ember nem tudná körbejárni a várost, ezért kilenc szakaszra osztották az útvonalat. 

A résztvevők öt kezdőpontról egy kivételével két irányba indulnak, és a kilenc útvonal úgy öleli körül Budapestet, mint egy rózsafüzér, érintve a város körüli kegyhelyeket. 

A nap végén két-két zarándokcsapat találkozik szembe egymással öt plébánián, öt végponton, ahol szentmisékkel fejeződik be a program.

A zarándokok Máriabesnyőről (Gödöllő) Kerepesre, illetve Fótra, Csillaghegyről (III. kerület) Fótra és Máriaremetére, Farkasrétről (XII. kerület) Máriaremetére és Nagytéténybe, Soroksárról (XXIII. kerület) Nagytéténybe és Pestszentlőrincre, Rákoskeresztúrról (XVII. kerület) pedig Pestszentlőrincre és Kerepesre mennek.

Az útvonalak, az indulási időpontok és a csatlakozási pontok megtalálhatók az Élőrózsafüzér.hu oldalon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.