A baloldal leépítette volna a védőnői hálózatot

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára emlékeztetett, hogy amikor Gyurcsány Ferenc volt kormányon, vizitdíjat szedtek az emberektől.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 13. 12:38
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. május 2. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője napirend előtt elmondta, hogy ma van a védőnők napja, és a védőnők nagyon sok segítséget adnak a szülőknek, sok mindenre megtanítják a fiatal szülőket, amit máshonnan nem lehet megtanulni. Mint mondta, a magyar védőnői hálózat méltó arra, hogy bekerüljön a hungarikumok közé, hiszen ennek köszönhetően már születésük előtt figyelnek a gyermekekre, és később is sokáig segítik őket. Azonban a Gyurcsány-párt politikusa szerint a kormány átalakítja ezt a rendszert, ezzel pedig elveszíti a lényegét a hálózat, megszűnik a közvetlen kapcsolat az emberekkel.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt, hogy valóban oda kell figyelni a védőnőkre, meg kell köszönni nekik a munkájukat, azt, hogy minden megszületett magyar gyermek mellett ott vannak. 

 

– Ha tavaly a baloldal alakított volna kormányt, a védőnői hálózatot leépítette volna, és nem lenne ma mit ünnepelni. Amikor pedig Gyurcsány Ferenc volt kormányon, vizitdíjat szedtek az emberektől 

 

– szögezte le.

A kormánypárti politikus kiemelte: nem igaz, hogy kevesebb orvos lenne Magyarországon, az elmúlt időben nem csökkent, hanem nőtt a Magyarországon dolgozó orvosok száma. – Július 1-jétől a védőnői szolgálat is igazodik a változásokhoz: a kapcsolatuk megmarad a helyi közösséggel, de a szakmai irányítás a vármegyei irányító kórházhoz kerül, amely minden szakmai segítséget megad a védőnőknek – hangsúlyozta Rétvári. Hozzátette: a változással megerősödik a védőnői szolgálat.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.