A Honvédelmi Sportszövetség erősíti Magyarország biztonságát

Simicskó István szerint nagyon jó döntést hoztak, amikor létrehozták 2017-ben a szervezetet.

2023. 06. 08. 16:25
SIMICSKÓ István
Győr, 2022. november 11. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke köszöntőt mond a Bátrak Ligája elnevezésű iskolai vetélkedősorozat győri állomásán 2022. november 11-én. A Bátrak Ligája egy országos versenysorozat általános iskolások részére a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében. A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon jó döntést hoztunk 2017-ben, amikor létrehoztuk a Honvédelmi Sportszövetséget, azzal a misszióval, hogy érjük el a magyar fiatalokat és érintsük meg őket abban a kérdésben, mint a haza védelme, és biztosítsuk a honvédelem utánpótlását. Legyenek magyar fiatalok, akik a haza védelmét közös ügyüknek tekintik és szeretik a szülőföldjüket – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a Bátrak Ligája országos döntőjén, Csepelen.

 

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke jelezte, hogy a versenysorozat az általános iskolások 7. és 8. osztályos diákjai számára indultak. Szimbolikusnak nevezte, hogy Petőfi Sándor születésének a 200. évfordulóján a Kiskőrösi Petőfi Sándor Általános iskolai csapata nyerte a Bátrak Ligáját. – Petőfi Sándor is egy bátori hazafi – valamint kiváló költő – volt – tette hozzá. 

Simicskó István jelezte, hogy a Honvédelmi Sportszövetség a középiskolások számára kadét programot szervezett, amire korábban csak három iskola jelentkezett, mostanra viszont már 130-nál is több iskola és hétezer kadét részese a programnak, a méréseik pedig azt mutatják, hogy a kadétok 70-75 százaléka a katonai hivatást választja.

– Ez egy közös munka, amin keresztül erősítjük a honvédséget, valamint Magyarország biztonságát és védelmét 

– húzta alá Simicskó István azzal kapcsolatban, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is segíti a Honvédelmi Sportszövetség munkáját.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.