időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

A Honvédelmi Sportszövetség erősíti Magyarország biztonságát

Máté Patrik
2023.06.08. 16:25 2023.06.08. 18:03
A Honvédelmi Sportszövetség erősíti Magyarország biztonságát

Simicskó István szerint nagyon jó döntést hoztak, amikor létrehozták 2017-ben a szervezetet.

– Nagyon jó döntést hoztunk 2017-ben, amikor létrehoztuk a Honvédelmi Sportszövetséget, azzal a misszióval, hogy érjük el a magyar fiatalokat és érintsük meg őket abban a kérdésben, mint a haza védelme, és biztosítsuk a honvédelem utánpótlását. Legyenek magyar fiatalok, akik a haza védelmét közös ügyüknek tekintik és szeretik a szülőföldjüket – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a Bátrak Ligája országos döntőjén, Csepelen.

 

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke jelezte, hogy a versenysorozat az általános iskolások 7. és 8. osztályos diákjai számára indultak. Szimbolikusnak nevezte, hogy Petőfi Sándor születésének a 200. évfordulóján a Kiskőrösi Petőfi Sándor Általános iskolai csapata nyerte a Bátrak Ligáját. – Petőfi Sándor is egy bátori hazafi – valamint kiváló költő – volt – tette hozzá. 

Simicskó István jelezte, hogy a Honvédelmi Sportszövetség a középiskolások számára kadét programot szervezett, amire korábban csak három iskola jelentkezett, mostanra viszont már 130-nál is több iskola és hétezer kadét részese a programnak, a méréseik pedig azt mutatják, hogy a kadétok 70-75 százaléka a katonai hivatást választja.

– Ez egy közös munka, amin keresztül erősítjük a honvédséget, valamint Magyarország biztonságát és védelmét 

– húzta alá Simicskó István azzal kapcsolatban, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is segíti a Honvédelmi Sportszövetség munkáját.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.