A Párbeszéd politikusa sértegette a Mediaworks riporterét, mert a migránskvótáról kérdezte + videó

Az Európai Unió Belügyi Tanácsa múlt héten szavazott a kötelező migranskvótáról. Ennek értelmében például az a tagország, amelyik nem hajlandó migránsokat befogadni, emberenként csaknem nyolcmillió forint büntetést fizethet. Az ellenzéket ez a téma is megosztotta, a párbeszédes Szabó Rebeka válaszadás helyett először riporternek képzelte magát, majd a Mediaworks riporterét sértegetve menekült el a kérdések elől.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 15:05
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A bevándorlással kapcsolatban nincs érdemi problémája Magyarországnak. Ez a probléma egy álprobléma.” – Kunhalmi Ágnes még 2015-ben nevezte álproblémának a migrációt. 

Azóta mint kiderült, egy egész Európát érintő jelenségről van szó, amelyben Magyarország álláspontja következetesen az volt, hogy nem szeretne bevándorlóország lenni. 

Az Európai Unió Belügyi Tanácsa ennek ellenére múlt héten szavazott a kötelező migránskvótáról.

Ungár Péter, az LMP társelnöke a Mediaworksnek értelmetlennek nevezte a kötelező elosztási mechanizmust, főleg olyan országok esetében, akik ezt nem akarják végrehajtani. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke pedig őrületnek nevezte a tanács döntését. Pártja álláspontját ismertetve arról beszélt, hogy szerinte a Nagy-Britannia és Ruanda között született megállapodást kellene mintául venni, tehát, hogy a migránsokat az afrikai államba kellene szállítani. 

A Mediaworks a Párbeszéd álláspontját is szerette volna megtudni, azonban Szabó Rebeka társelnök először riporternek képzelte magát, és kérdéseket tett fel az őt kérdező újságírónak, majd sértegetni kezdte.

 Az egyszázalékos párt politikusa a migránskvótával kapcsolatos kérdést szórakoztatónak nevezte. A Párbeszéd-frakcióban helyet foglaló Mellár Tamás szintén nem volt hajlandó megosztani álláspontját a témával kapcsolatban.

Borítókép: Szabó Rebeka országgyűlési képviselő (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.