Arra kéri a jobbikosokat volt elnökük, hogy adják vissza a mandátumukat

Jakab Péter egy éve lépett ki a Jobbikból, azóta is független képviselőként ül a parlamentben.

2023. 06. 11. 10:00
null
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter úgy hallotta, egykori pártja, a Jobbik „kiszáll” az ellenzéki összefogásból, mert kudarcnak tartja. A politikus emiatt árulónak tartja a jobbikosokat. 

GYÖNGYÖSI Márton; JAKAB Péter
Jakab Péter 2020 és 2022 között vezette elnökként a Jobbikot, a fotón mint a párt EP-képviselőjelöltje szerepel 2019-ben. Fotó: Kovács Tamás

– Mivel valamennyi jobbikos képviselő az ellenzéki összefogás listájáról került be a parlamentbe, 

úgy hiteles, ha szépen vissza is adják akkor a mandátumukat, 

és megmutatják, mire képesek egyedül – üzent egykori párttársainak Jakab Péter. 

A volt miniszterelnökjelölt-jelölt egyébként szintén a közös ellenzéki listáról került be az Országgyűlésbe mint a Jobbik vezetője, 

amikor kilépett pártjából, a mandátumát nem adta vissza, azóta is független országgyűlési képviselőként ül a parlamentben. 

Jakab most azt üzente a jobbikosoknak, hogy legyenek bátrak. – A távozásotokkal semmivel sem lesz gyengébb az ellenzék. Sőt! – üzent az őt egykor pártelnöknek választó politikusoknak.

Jakab kilépése: néha valami jó is történhet a Jobbikkal

Jakab Péter egyébként egy éve hagyta ott a Jobbikot, Hont András baloldali publicista ezt úgy kommentálta a Facebook-oldalán: Néha a Jobbikkal is történhet valami jó. Posztját a párt mostani alelnöke és országgyűlési képviselője, Ander Balázs is megosztotta a közösségi oldalán. 

Ezt egyébként Jakab Péter is észrevette. Azzal reagált, hogy mind az Átlátszó.hu-nál dolgozó Hont, mind pedig a Jobbik-alelnök fideszesek. 

Jakab Péter egyébként még egyetlen választást sem nyert meg azok közül, melyeken elindult. 

Az egykori történelemtanár 2009-től vezette a Jobbik miskolci alapszervezetét. 2010-ben önkormányzati képviselő-jelöltként vett részt a választásokon, de alulmaradt fideszes ellenfelével szemben, listáról került be a megyei jogú város testületébe. 2014-ben Miskolc polgármestere szeretett volna lenni, akkor harmadikként végzett a voksoláson. 

2018-ban országgyűlési képviselő-jelöltként indult az egyik miskolci központú egyéni választókerületben, azonban alulmaradt fideszes ellenfelével szemben, a Jobbik listájáról ekkor került be az Országgyűlésbe. 

2021-ben az ellenzéki előválasztáson indult, miniszterelnök-jelölt szeretett volna lenni, azonban a baloldal háziversenyén öt jelölt közül mindössze a negyedik helyet sikerült megcsípnie, amivel az első fordulóban kiszállt az előválasztási küzdelmekből

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.