Baleset történt az M5-ösön, lezárták az autópályát

Helyzetjelentés az utakról pénteken reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF, MTI2023. 06. 30. 7:08
null
Kiskunfélegyháza, 2022. június 21. Baleset helyszíne az M5-ös autópálya Budapest felé vezetõ oldalán, Kiskunfélegyházánál 2022. június 21-én. A balesetben tehergépkocsi, kisteherautó és személyautó ütközött össze, az utóbbi jármû egyik nõi utasa a helyszínen életét vesztette. MTI/Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karambolozott egy személyautó és egy kisteherautó az M5-ös autópálya 71-es kilométerszelvényénél, Kecskemét és Lajosmizse között. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval emeltek ki az egyik járműből, és átadták a mentőknek. Budapest felé teljes útlezárás van – közölte a katasztrófavédelem. Az Útinform tájékoztatása szerint a 71-es kilométernél a forgalmat a pihenőn keresztül terelik el.

Két személyautó karambolozott Röszkénél, az 5-ös főúton. A 182-es kilométernél a fél útpályát lezárták.

A magyar–szlovák határszakaszon, a Dunán Neszmély és Dunaradvány (Radvan nad Dunabajom) között egy új kompátkelőt adtak át a forgalomnak. A komp három és fél tonna össztömegig és díjmentesen használható.

Az M1-es autópályán a főváros felé vezető oldalon a lébényi szakaszon, a 138-as és a 130-as kilométer között új terelést építettek ki. Budapest felé a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak. Hegyeshalom irányába a külső és a leállósáv járható.

Aszfaltozás miatt új terelést alakítottak ki az M3-as autópályán Mezőkövesd térségében. A 123-as és a 129-es kilométer között a forgalmat sávelhúzással terelik, úgy, hogy Budapest felé a külső és a leállósávon lehet autózni. Vásárosnamény felé a leállósáv, valamint az ellenkező oldal belső sávja használható. A 128-as kilométernél lévő Mezőkövesd csomópontban Vásárosnamény felé nem lehet felhajtani az autópályára.

Az M4-es autóúton burkolatfelújítási munkák zajlanak az M0-s autóút csomópontjánál is. Megváltozott a terelés, a forgalmat most már nem terelik a kollektor ágra, hanem Szolnok irányába egy sávot megnyitottak a főpályán a 25-ös és a 28-as kilométer között.

Az M30-as autópályán nagyszabású burkolatfelújítás kezdődött Emőd térségében. A 7-es és a 14-es kilométer között az M3-as autópálya felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező oldalra terelik át, ahol mindkét irányba egy-egy sávon halad a forgalom. A munkához kapcsolódóan lezárták a 13-as kilométernél lévő Hejőkeresztúr pihenőt az M3-as autópálya felé.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kéri az autósokat az Útinform.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik a kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenniük.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.