időjárás 20°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Beindult a reggeli csúcs, torlódnak az utak

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform
2023.06.05. 07:01 2023.06.05. 08:22
Beindult a reggeli csúcs, torlódnak az utak

Helyzetjelentés az utakról hétfőn reggel.

Az Útinform tájékoztatása szerint hétfő reggeli erős forgalom miatt a főváros felé telítettek a sávok

  • az M3-as autópályán a bagi szakaszon és az M0-s csomópontjánál,
  • a 10-es főúton Solymár térségében,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Szentendre között és 
  • az 51-es főúton Dunaharasztinál.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán Győr elkerülő szakaszán a Rába-híd felújításán dolgoznak, a 123-as és a 129-es kilométer között a Hegyeshalom felé vezető oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad. A főváros irányába a külső és a leállósáv használható.

A komáromi szakaszon, a 85-ös és a 93-as kilométer között új fix terelést építettek ki. Budapest felé a külső sávot lezárták, a forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Hegyeshalom irányába a külső és a leállósáv járható.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán Mogyoród térségében, a 20-as és 25-ös kilométer között fix terelést építettek ki. A belső sávot lezárták, a forgalom két sávon halad.

Kál térségében, a 90-es és a 101-es kilométer között felújítják a burkolatot. Megváltozott a forgalmi rend, mert vasárnap estig a Vásárosnamény felé vezető oldalon csak a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján haladhat a forgalom. A főváros irányába pedig a külső és a leállósáv autózható.

Az M6-os autópályán Pécs felé Iváncsa térségében, a 45-ös és az 50-es kilométer között aszfaltozás miatt a külső sávot lezárták. A 49-es kilométernél az Iváncsa/Pusztaszabolcs/Velence csomópontot nem zárták le, ott a le- és felhajtóág is használható.

Az M8-as autópályán, a Pentele-hídon burkolatjavítást végeznek az 51-es főút felé vezető oldalon. A forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés kapcsán Dunavecsénél, az M8-as autópálya, az 51-es főút, valamint az 513-as főúti csomópontban félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra lehet számítani.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A Szlovák Köztársaság a közrendjének és belső biztonságának védelme érdekében június 8-ig ideiglenesen újra bevezeti a határellenőrzést,

többek között a Magyarországgal közös szárazföldi határain is. Minden jármű – kivéve a tehergépjárművek és a menetrend szerinti buszok – a 13-as főúti Monostori híd helyett a 132-es főúti Erzsébet hídon léphetnek át a határon. (Az ezen időszak alatt igénybe vehető határállomások listája megtalálható a rendőrség hivatalos honlapján.)

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.