időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

„Brüsszel ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja saját magát”

Magyar Nemzet
2023.06.09. 15:09 2023.06.09. 15:16
„Brüsszel ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja saját magát”

Az Alapjogokért Központ szerint a brüsszeli terv veszélyes, ugyanis azt sugallja a migránsoknak, hogy „gyertek bátran, Európában mindenkinek jut hely!”.

Miközben Európa hosszú idő óta a legnehezebb napjait éli, Brüsszel hatalmával visszaélve ismét kötelező migránskvótát vezetne be. Bár a magyar emberek a 2016-os népszavazáson egyértelművé tették, hogy nem fogadják el a kötelező kvótát és az áttelepítéseket, az unió belügyi tanácsa mégis a kötelező migránsszétosztási mechanizmus megalkotásáról hozott döntést − írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az Alapjogokért Központ.

Magyarország 2015 óta már 650 milliárd forintot költött az európai határok védelmére, ebből Brüsszel egyetlen fillért sem térített meg.  Fotó: Alapjogokért Központ

 

Kifejtették: Magyarország 2015 óta már 650 milliárd forintot költött az európai határok védelmére, ebből Brüsszel egyetlen fillért sem térített meg. 

Ha a brüsszeli bürokraták valóban kezelni akarnák a migrációt, akkor eszükbe nem jutna a tömeges illegális migráció okozta problémákat szétteríteni Európa-szerte.

− Ehelyett segíteniük kellene hazánk erőfeszítéseit. Segítség helyett azonban Brüsszel milliárdos büntetések kiszabását tervezi. Miközben Magyarország és Lengyelország mondvacsinált okokból nem kapja meg a neki járó forrásokat, addig Brüsszel migránsonként 20 000 euróra kívánja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek elutasítják a migránsok szétosztását − írták. 

 

Brüsszel saját magát szórakoztatja

Hozzátették: Brüsszel hazánknak és a lengyeleknek is csupán 200 eurónyi segítséget nyújt egy ukrán menekült ellátásáért cserébe. Brüsszel a háború leple alatt, lopakodó jogalkotással ismét azt a szétosztási mechanizmust erőlteti, amely 2015 óta már sokszor elbukott. A jelenlegi nehéz időkben az Alapjogokért Központ szerint az uniós vezetőknek az európai emberek érdekeiért kellene küzdeniük. Minden erővel azon kellene dolgozniuk, hogy a háborús felek között tűzszünetet érjenek el, hogy béketárgyalások indulhassanak. 

Brüsszel ehelyett különféle ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja saját magát,

és azokat a tagállamokat támadják, amelyek elutasítják a háború kiterjesztését, mert a béke pártján állnak, és azokat támadják, amelyek megvédenék a gyermekeket és az illegális migrációtól a határaikat és a népeiket − tették hozzá. Az Alapjogokért Központ szerint a brüsszeli terv veszélyes, ugyanis azt sugallja a migránsoknak, hogy „gyertek bátran, Európában mindenkinek jut hely!”.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.