Bujkálása alatt is cannabisültetvényt művelt Ü. Péter

Tizenkét év alatt harmadszor is lebukott a győri Ü. Péter, aki már-már konokul mindig visszatér a cannabisültetvényeihez. Tavaly Győrben még elmenekült a rendőrök elől, Spanyolországig meg sem állt. Új barátnőjével közösen ott is cannabis termesztésébe fogott. A magyar és a spanyol fejvadászok azonban elfogták.

2023. 06. 07. 14:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár tizenkét éve nem tud lemondani káros szenvedélyéről, mániájáról, a cannabis termesztéséről a győri Ü. Péter. Az idén 39 éves férfit május 20-án Spanyolországban kapták el a magyar és a spanyol fejvadászok, a győri rendőrök közreműködésével. Ü. Péter ott is ültetvényt telepített a bérleménye alagsorában.

Ma nemzetközi sajtótájékoztatón számolt be Ü. Péter elfogásáról, illetve az előzményekről a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályvezető-helyettese, Kovács Péter alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési osztályvezetője, Boczán József őrnagy, illetve a Spanyol Nemzeti Rendőrség célkörözési egység csoportvezetője, Anastasiya Reshetova Ovchynnikova.

Győrújbaráton komplett cannabistermesztő és -feldolgozó üzemet találtak. Forrás: Police.hu

Még tavaly októberben adott hírt a megyei rendőr-főkapitányság arról, hogy rajtaütöttek egy kábítószert termesztő győrújbaráti férfin. 

A 24 éves M. Márk bűntársa, a 39 éves Ü. Péter azonban az autós üldözés után megszökött. Egy korábbi drogügy miatt bűnügyi felügyelet alatt álló Ü. levágta a lábáról a nyomkövetőt, amit kidobott az autóból a munkatelefonjával együtt.

 

Az indiai kenderültetvényt Győrújbarátban közösen gondozták, a szüretelést és a feldolgozást is együtt végezték. M. Márknál és Ü. Péter győri lakásán a nyomozók kutatást tartottak, és nagy mennyiségű kábítószergyanús anyag került elő. Ü. Péter barátnőjét is elfogták, ellene kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. 

 

Ü. Péter ellen körözést adtak ki. Először hazait, majd miután olyan információ merült fel, hogy külföldön tartózkodhat, európai és nemzetközi elfogatóparancsot is. Idén januárban kapcsolódott Ü. Péter felkutatásába az NNI fejvadász egysége, és négy hónapig tartó makacs, következetes kutatás kezdődött. Feltételezni lehetett, hogy Ü. Péter Spanyolországba menekült, ezért az Európai Célkörözési Egységek Hálózatán keresztül a magyar nyomozók felvették a kapcsolatot a spanyol társhatóságokkal, majd minden rendelkezésükre álló információt megosztottak a spanyol rendőrség központi célkörözési egységével. Az első kapcsolatfelvételt követően négy hónapon keresztül napi információcsere zajlott a spanyol rendőrökkel.

Mivel Ü. Péter minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a hatóságok elől elrejtőzzön, és minden olyan nyomot igyekezett eltüntetni, ami a tartózkodási helyét beazonosíthatóvá tenné, ezért az ügyön dolgozó nyomozóknak komoly erőforrásokat kellett bevetniük mindkét országban ahhoz, hogy a nyomára bukkanjanak. Végül a hónapokon át tartó megfeszített közös munka meghozta a sikert, és a spanyol rendőröknek sikerült azonosítaniuk a célszemély feltételezett búvóhelyét.

Az álnéven élő Ü. Pétert Serranillos Playa településen fogták el május 20-án. 

A spanyol rendőrség egységei kora reggel hatoltak be a pár száz fős település egyik családi házába, ahol Ü. Péter és új barátnője lakott. A rendőrök az ingatlan átkutatása során abban egy összesen 1124 kifejlett tőből álló cannabisültetvényt találtak, amelyet a férfi és a nő gondozott. 

A spanyol rendőrség komplett cannabisültetvényt számolt fel. Forrás: Spanyol rendőrség

A spanyol rendőrség a kábítószergyanús növényekből álló ültetvényt felszámolta, és mindkét személyt – az ellenük megindított büntetőeljárás során – őrizetbe vette. Spanyolországban drogkereskedelem, áramlopás és hamis személyi igazolvány miatt indult büntetőeljárás Ü. Péter ellen, aki letartóztatásban várja, hogy döntsenek a Magyarországnak történő átadásáról.

Borítókép: M. Márkot még tavaly elfogták a rendőrök (Forrás: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.