Csak lassan melegszik az idő, a hétvégén megint elázhatunk + videó

A Kárpát-medence időjárását kedd estig az északi anticiklon peremén beáramló száraz, hűvös levegő határozza meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 06. 13. 7:45
Balatonfüred, 2020. október 20. Napozók Balatonfüreden a Vitorlás térnél az õszi napsütésben 2020. október 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés várható gomolyfelhőkkel. Az északkeleti, keleti megyékben több felhő valószínű, de a legtöbb helyen több órára arrafelé is kisüt a nap.

Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de egy-egy futó zápor előfordulhat a felhősebb részeken. 

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de Borsodban és a Tiszántúlon estig élénk széllökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, de a felhősebb tájakon helyenként kevéssel 20 fok alatt marad. Késő estére többnyire 12 és 18 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Eleinte még szárazabb, hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, a csúcsértékek a sokévi átlag alatt alakulnak. A hét második felére már ismét megerősödnek a ciklonális hatások, és tőlünk délnyugatra egy mediterrán ciklon is képződik.

Ennek hatására megnövekszik péntektől a csapadékhajlam, és eső, zápor, zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet lassan emelkedik, és jövő hét elején már lesznek olyan tájak, ahol a 30 fokot is elérjük.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.