Kiderült, mikor jöhet a 30 fokos meleg

Közzétette legfrissebb valószínűségi előrejelzéseit az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 06. 12. 13:04
időjárás, napsütés, meleg
Budapest, 2023. május 19. Fiatalok napoznak a Sho Beach elnevezésû parkban a fõváros XI. kerületében, a Kopaszi-gát mellett, a Lágymányosi-öböl partján fölépült BudaPart Gate lakónegyednél, ahol a nyári szezonra már strandot is kialakítottak. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb valószínűségi előrejelzések már egyre inkább kecsegtetnek az „igazi” nyári idővel – írja közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint a következő napokban az átlagosnál hűvösebb időre számíthatunk, de ha egy kicsit távolabbra tekintünk, már jól látható a fokozatos emelkedés a hőmérsékletben.

Ezen a héten még inkább csak súroljuk majd a harminc fokot, a jövő héten viszont már arra is van esély, hogy át is lépjük.

A melegedés mellett ismét megnő majd a csapadékhajlam csütörtöktől, így a csapadékos részeken továbbra is hűvösebb maradhat az idő – figyelmeztettek.

 

A múlt heti ítéletidő után milyen idő várható ezen a héten?

A múlt hét utolsó napján is nagyon aktív volt a légkör. A záporok, zivatarok nagyobb számban a Dunántúlon, illetve a déli megyékben alakultak ki. A jellemző kísérőjelenség továbbra is a felhőszakadás volt, és sajnos ismét érkeztek hírek villámárvizekről.

Az előttünk álló hét elején gomolyfelhős, napos, száraz időben lesz részünk. A hét második felében viszont már ismét nő az esély a záporok, zivatarok kialakulására – hívták fel a figyelmet bejegyzésükben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.