Csintalan „elvtárs” újra az MSZP-ben

A párt szerint fordulópontot jelent Csintalan újbóli belépése a szocialisták életében.

Munkatársunktól
2023. 06. 14. 8:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét tagja lett a Magyar Szocialista Pártnak Csintalan Sándor, az MSZP korábbi ügyvezető alelnöke. A politikus a párt kecskeméti szervezetéhez csatlakozott – írta az MSZP szerdai közleményében.

Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy társelnökként én köszönthetem Csintalan elvtársat a közösségünkben. Abban a közösségben, amely számára nagyon fontos, hogy mindig tudja, hova tart, de soha nem felejti el, hogy honnan indult. Az ilyen emberek tudnak minket horgonyként kötni a múltunkhoz és az értékeinkhez.

– üdvözölte Csintalan Sándort ismét a pártban Komjáthi Imre társelnök. Herczog Edit, az MSZP volt EP- és országgyűlési képviselője szerint ez fordulópontot jelent ez az MSZP életében. 

Mint fogalmazott: „Innentől kezdve nem mennek tőlünk, hanem jönnek hozzánk.”

Csintalan Sándor még a rendszerváltás előtt, 1977-ben lépett be az MSZMP-be, majd 1990-ben csatlakozott az MSZP-hez. A politikus rögtön bekerült a párt országos elnökségébe, majd 1994 októberében a párt ügyvezető alelnökének választották.

1998-tól országgyűlési képviselő volt a párt színeiben. 

Emlékezetes volt, hogy 2017-ben Csintalan egyszer már bejelentkezett az MSZP elnökének, akkor a párt még úgy reagált erre, hogy „Csintalan Sándor olyan pártok felett álló közkincs, akit egy párt sem sajátíthat ki saját maga számára.”

 

Borítókép: Csintalan Sándor csatlakozik a Magyar Szocialista Párt kecskeméti szervezetéhez (Fotó: MSZP YouTube-csatornája)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.