Elhitették a nővel, hogy családtag, magukhoz édesgették, majd elvették a lakását, és disznóólba költöztették

Bezárták egy zártkerti telken álló, korábban disznóólként, szerszámos kamraként használt hat négyzetméteres, szigetelés nélküli bódéba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 07. 9:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pert nyert az ügyészség egy idős francia nő bűncselekmény következtében elvesztett lakása tulajdonjogának visszaszerzéséért – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint 

a sértettnek évekkel ezelőtt egy házaspár férkőzött a bizalmába, majd – kihasználva az asszony érzelmi kötődését és azt, hogy családtagként tekintett rájuk – beköltöztek a nő siófoki lakásába, és rávették: haszonélvezet fenntartása mellett ajándékozza az ingatlant kiskorú gyereküknek.

Miután a gyermek tulajdonjogát bejegyezték az ingatlan-nyilvántartásba, a házaspár a haszonélvezeti jog törlését is elérte.

A sértettet a lakás felújítására hivatkozva egy Siófok környéki ingatlanba költöztették, később bezárták egy zártkerti telken álló, korábban disznóólként, szerszámos kamraként használt hat négyzetméteres, szigetelés nélküli bódéba.

A házaspár ellen a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt eljárás indult, a bíróság első fokon a nőt és a férfit egyaránt két és fél év börtönbüntetésre ítélte.

A büntetőügy alapozta meg az ügyészség közjogi szakága által indított polgári pert, amelyben a bíróság a közelmúltban hozott nem jogerős határozatában elrendelte a gyermek javára bejegyzett tulajdonjog törlését és a francia asszony tulajdonjogának visszajegyzését.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.