Elítélték a bandát, amely megölt egy híres műgyűjtőt a XI. kerületben

Jogerős ítélet született a gyilkossági ügyben. A nyolcvanegy éves műgyűjtőt 2010 júniusában ölték meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 06. 20. 12:46
Bűnügyi helyszínelő rendőrök, szalaggal elkerített tetthely, rendőrség, rendőrautó Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idős férfi hobbijáról a banda tagjai egy műkincskereskedő családtagjukon keresztül értesültek. Tudomást szereztek arról is, hogy a férfi XI. kerületi lakásában más műtárgyak mellett egy értékes festmény is található.

A bűnbanda 2010 júniusában egy csaliként magukkal vitt nővel érkezett az idős műgyűjtő házához. Két férfi megvárta, amíg a nőt beengedi a műgyűjtő a földszinti lakásába. Ott a nő elterelte a házigazda figyelmét, kinyitott egy udvarra néző ablakot, amelyen keresztül a bűntársai bemásztak a lakásba. Egyikük a már az ágyon fekvő sértett arcába csapott egy kemény tárggyal. A társa ragasztószalaggal többször áttekerte a hasra fordított sértett torkát, majd a szalaggal a kezét és a bokáját összekötözte.

Ezután módszeresen átkutatták a lakást. Közben az egyik férfi 

úgy megmarkolta a sértett torkát, hogy a nyelvcsontja eltört és „agybénulás” lépett fel nála, ami miatt perceken belül megfulladt. 

A magukhoz vett értékes zsákmánnyal a lakás közelében járművel várakozó társukkal elmenekültek a helyszínről.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt a gyilkost húsz, bűnsegédjét pedig tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság, a sofőrt rablás bűntette miatt hét év szabadságvesztésre ítélte. A műgyűjtő lakásán korábban szexuális szolgáltatás ürügyén járt női társukat bizonyítottság hiányában viszont felmentette a bíróság – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Baon/Pozsgai Ákos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.