Fekete maszkban támadt az asszonyra, tettét azzal magyarázta, hogy kábítószert fogyasztott

Miután az ismerőse nem adott neki pénzt, visszament maszkban, így már az asszony levette a gyűrűjét és odaadta neki.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 01. 10:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először betört egy törteli házba, majd egy idős nőt rabolt ki otthonában egy 18 éves helybéli férfi. A rendőrök elkapták, a bíróság azóta letartóztatta – írja a Police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. május 23-án délután pénzszerzési céllal indult útjára. Egy általa látásból ismert, idős, mozgásában korlátozott asszonyhoz vezetett az útja. Az áldozattól hazugsággal próbált pénzt kicsalni, de az idős nő kitessékelte a férfit az otthonából. Ezért a férfi fekete maszkot húzott a fejére és visszament az asszonyhoz. Belépett a házba, rákiabált és pénzt követelt tőle, a sértett pedig félelmében levette az aranygyűrűjét és átadta a támadójának.

Az asszony telefonon két segítséget, a ceglédi rendőrök kezdék meg azonnal a nyomozást, a férfit két nappal később Cegléden el is fogták. Kihallgatásán a nyomozók egy korábban, Törtelen elkövetett lakásbetöréssel is meggyanúsították a férfit, onnan egy rezsót, és mobiltelefont lopott el a gyanú szerint.

A rendőrök az idős asszonynak visszaadták a gyűrűt. A 18 éves, alkalmi munkákból élő férfi csak részben tett beismerő vallomást. 

Tettét azzal magyarázta, hogy a rablás előtt kábítószert fogyasztott és megbolondult tőle, a pénzt is további adagokra akarta fordítani.  

A Ceglédi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen rablás bűntette és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.