Fennakadásokat okozott a vihar a vasútnál, újra menetrend szerint járnak a vonatok a szolnoki vonalon

Vasárnap éjszakára már minden vasútvonalon végeztek a MÁV szakemberei a péntek este és éjszaka Magyarországon átvonult vihar okozta károk elhárításával – tájékoztatta az MTI-t a Mávinform.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Mávinform2023. 06. 26. 8:25
Frissítés március 29-én 22:50-kor: Balatonszemes állomáson szerdán késő estére befejezték a hétfői viharban megrongálódott felsővezeték helyreállítását. Szántód és Balatonboglár között már villanymozdonyokkal közlekedhetnek a vonatok. A dél-balatoni vonalon csütörtök hajnaltól már menetrend szerint közlekedhetnek a vonatok. Forrás: MÁV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb rongálást Tápiógyörgye és Újszász között végezte a heves szélvihar és esőzés, mindkét vágányon leszakadt a felsővezeték. A helyreállítás ideje alatt szünetelt a vonatforgalom, pótlóbuszok szállították az utasokat.

Az egyik vágányon már szombat délután végeztek a felsővezeték javításával. Azóta teljes útvonalon járnak a vonatok, ám az egyvágányú közlekedés miatt még 20-30, esetenként 30-50 perccel hosszabb menetidők is előfordultak.

Vasárnap éjszakára befejezték a kárelhárítást a másik vágányon is, így hétfőtől helyreállt a menetrend szerinti közlekedés a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MÁV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.