Fokozatosan helyreáll a vonatközlekedés, csökkennek a vihar miatti késések

A szakemberek elhárították a péntek esti vihar okozta károkat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 24. 11:44
null
Hatvan, 2023. június 12. A vasútállomás Hatvanban 2023. június 12-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több vonalon is újra járhatnak a vonatok, miután a szakemberek elhárították a péntek esti vihar okozta károkat – tudatta a Mávinform szombat délelőtt az MTI-vel. A közlemény szerint Rakamaz és Görögszállás között szombaton háromnegyed kilencre befejezték a helyreállítást, így ismét közlekedhetnek a vonatok, nem kell átszállni pótlóbuszra.

Fokozatosan csökkennek a késések, dél körül helyreállhat a menetrend a Szerencs–Nyíregyháza közötti szakaszon – tették hozzá. Szombat hajnal három órára Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között az egyik vágány felett, majd fél hatra a másik vágányon is megjavították a szakemberek a tegnapi vihar által megrongált felsővezetéket, így már korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon.

Csökkennek a késések, délelőttig helyreállhat a menetrend a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Cegléd–Szeged vonalakon írták. Szombat hajnali fél négyre Balatonkenesénél eltávolították a péntek esti vihar által kidöntött fát, így ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok Balatonfüred és Szabadbattyán között.

Kora reggelig helyreállhat a menetrend a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon. Közölték azt is, hogy várhatóan kora délutánra sikerül annyira helyreállítani a felsővezetéket Tápiógyörgye és Újszász állomások között, hogy egy vágányon megindulhasson a vonatforgalom. A másik vágányon bizonytalan ideig tarthat a helyreállítás.

A Tápiógyörgye és Újszász állomások közötti helyreállítás ideje alatt a torlódások és késések mérséklése érdekében az S60-as személyvonatok nem közlekednek, a Z60-as vonatok az S60-as vonatok megállási helyein is megállnak. A Békéscsaba felől érkező, illetve arra induló távolsági vonatok, Békés InterCityk, illetve nemzetközi vonatok közül egyes vonatok csak Szolnokig közlekednek, illetve onnan indulnak. Más vonatok pedig Cegléd felé, illetve felől kerülő úton közlekednek a Keleti pályaudvar és Szolnok között.

A BKK a Keleti pályaudvar és Zugló vasútállomás között az 5, 7, 7E, 8E, 110, 112, 133E jelzésű járatokon elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket. A menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig érdemes a ceglédi vonalat igénybe venni a főváros és Szolnok között. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon közlekedő vonatokra megváltott menetjegyek és bérletek érvényesek a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon közlekedő vonatokra is.

Újszász és Jászboldogháza-Jánoshida állomások között pedig délutánra várható a felsővezeték helyreállítása, így a Hatvan–Szolnok vonalon kora estére állhat helyre a menetrend – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.