Kigyulladt egy rollerakkumulátorokat tároló raktár a XVII. kerületben + videó

Tűz ütött ki egy ipartelepen keddre virradó éjjel Budapest XVII. kerületében – tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF2023. 06. 27. 7:30
Mintegy ezer négyzetméteren égtek raklapok és faanyagok 2023. március 17-én kora délután egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok teljesen megsemmisült. A tűzoltók tizenkét vízsugárral, több oldalról oltották a lángokat. 9 órán át tartó kemény munkával sikerült megfékezni a tüzet. Több városból, több mint 60 hivatásos tűzoltó vett részt az oltási munkálatokban, őket segítette számtalan önkéntes tűzoltóegység. Fotók: Pest VMKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lángok az Összekötő utcában lévő ipartelepen csaptak fel, ahol több egymás mellé épített üzem és raktár található. Egy mintegy száz négyzetméter alapterületű raktárban alakult ki a tűz, ahol elektromos rollerek javításra váró akkumulátorait tárolják.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a fővárosi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. A betontetőt a tűz nem érintette. 

Az épületben hat gázpalack felrobbant, ötöt sikerült épségben kihozni.

A katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint nem került káros anyag a levegőbe a környéken – közölte a katasztrófavédelem.

 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pest VMKI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.