Le kellett zárni két utat is Nógrádban, miután megáradt egy patak

A megáradt Kövicses patak miatt teljes szélességében lezárták a 2408-as utat, Pásztó és Galyatető irányából, továbbá az úttestre került nagy mennyiségű csapadék miatt a Pásztó és Szurdokpüspöki között lévő 2407-es számú utat.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 06. 08. 15:38
null
Hatalmas károkat okozott a hirtelen lezúdult csapadék Nógrád vármegyében: 6 település, 4 város hivatásos tűzoltói, 12 önkéntes egyesület, csaknem 300 helyi lakos, 5500 homokzsák, mintegy 400 ingatlan, 800 bajba jutott ember. A károkat a Virág patak, a Bujáki patak és a Rimóc-Sipek patak áradása okozta. Szerencsére az esetek során senki nem sérült meg, de több lakóház lakhatatlanná vált, így az ott élők rokonokhoz költöztek, de többeket lakosságvédelmi intézkedés keretében helyeztek el. További részletek: https://www.katasztrofavedelem.hu/30/tegnap-tortent Fotók: Észak-Mátra ÖTE Forrás: Észak-Mátra ÖTE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napok óta tartó esőzés miatt Nógrád vármegyében megáradt a Kövicses patak, amely elöntötte az úttestet Mátrakeresztesen, a Kékesi úton, ezért a településen áthaladó 2408-as számú utat, Pásztó és Galyatető irányából is a rendőrség bizonytalan ideig lezárta – adta hírül a police.hu. 

Kifejtették, hogy ez azt jelenti, hogy Mátrakeresztes elején és végén a gépjármű-forgalmat a rendőrség visszafordítja. Szintén az időjárási körülmények miatt jelenleg az úttestre került nagy mennyiségű víz miatt járhatatlan a 2407-es számú út Pásztó és Szurdokpüspöki települések között, ezt az útszakaszt a járművezetők a 21-es számú főút igénybevételével tudják elkerülni.

Egyúttal felhívták a gépjárművezetők figyelmét, hogy az érintett útszakasz járhatatlan. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Észak-Mátra ÖTE)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.