Lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról Rácz Zsófia

A döntés tegnap 23 órától hatályos – derül ki a szerda esti Magyar Közlönyből.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 10:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról Bódi-Rácz Zsófia. A döntés május 31., este 11 órától hatályos – derül ki a szerda esti Magyar Közlönyből.  Rácz Zsófiát 2019-ben nevezték ki ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkárrá, 2022 nyarán, az új Orbán-kormányban azonban Navracsics Tibor felkérésére miniszteri biztosaként folytatta a munkát a Területfejlesztési Minisztériumban.

Rácz Zsófia feladatai között szerepelt, hogy a területfejlesztési koncepciók megalkotása során javaslatokat tegyen Navracsics Tibornak, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fiatalok életminőségének, élethelyzetének javításához, illetve a generációk közötti együttműködés erősítéséhez. Rendszeresen kapcsolatot tartson az érintett érdekképviseleti szervezetekkel, elősegítse a fiatalok sajátos igényeinek fejlesztéspolitikai tervezési folyamatban való érvényesítését, hidat képezzen a döntéshozók és a helyben élő fiatalok között, megjelenítve a fiatalok szempontjait a területfejlesztési koncepciók kidolgozása során. Továbbá kísérje figyelemmel a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatási, fejlesztési folyamatát, és komplex javaslatot tegyen a fiatalok szülőföldön maradására irányuló intézkedések hatékonyságnövelésére vonatkozóan.

A  Világgazdaság összefoglalója szerint korábban a politikus komoly eredményként értékelte a 25 éven aluliak szja-mentességét. Elmondta azt is, hogy az szja-mentesség esetében a jogszabály kidolgozásában a helyettes államtitkárságuk is kivette a részét. „Több olyan intézkedést is meg kell említenem, amelyeket az elődeimtől kaptam és tovább vittem, mint például a KRESZ és a nyelvvizsga díjának visszatérítése, és sok program volt, amit nem én kezdeményeztem” – mondta Rácz.

Borítókép: Rácz Zsófia (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.