Már lehet pályázni utak, hidak és járdák fejlesztésére

A Magya falu programban az elszámolható összköltség utaknál és hidaknál negyvenötmillió forint.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 14. 16:03
null
20221207 Resznek útfelújítás újabb útszakasz újult meg a településen fotó:Korosa Titanilla KT Zalai Hírlap Fotó: Korosa Titanilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult a Magyar falu program út-, híd- és járdafelújítási pályázata – közölte pénteken a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár a közleményében azt írta, hogy a Miniszterelnökség ötmilliárd forintos keretösszeggel májusban tett közzé pályázati felhívást út-, járda- és hídfelújításra az ötezer lélekszám alatti kistelepülések számára a Magyar falu programban. A kormánybiztos tájékoztatása szerint a felkészülési időt követően a pályázatot szerdától kizárólag elektronikus úton, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. felületén keresztül lehet benyújtani július 14-ig. A támogatást elsődlegesen az önkormányzatok százszázalékos tulajdonában lévő utak építésére, felújítására lehet igényelni.

Emellett pályázni lehet önkormányzati tulajdonú hidak építésére, felújítására és korszerűsítésére is, valamint járdafelújításra

– olvasható a közleményben, amely szerint a programban elszámolható összköltség út, híd építése vagy felújítása esetén 45 millió forint, járdák fejlesztésénél tízmillió forint. A beruházást a pályázat benyújtását követő naptól számított legfeljebb 18 hónap alatt, de legkésőbb 2025. január 31-ig el kell végezni. Egy pályázó kizárólag egy igénylést nyújthat be.

Gyopáros Alpár kitért arra, hogy a Magyar falu program egyik legfontosabb célja a kistelepülések közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, beleértve a belterületi utakat, járdákat, illetve a településeket összekötő állami tulajdonú, alsóbbrendű utakat is.

– A kormány csak a Magyar falu programban négy év alatt több mint 360 milliárd forinttal támogatta a biztonságos, jó minőségű utak és járdák építését szerte az országban – tette hozzá a kormánybiztos.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Zalai Hírlap/Korosa Titanilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.