időjárás 24°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Nem emelnek vádat a Berki-ügy gyanúsítottjai ellen

Pámer Dávid
2023.06.02. 11:05 2023.06.02. 14:57
Nem emelnek vádat a Berki-ügy gyanúsítottjai ellen

Mivel beismerték a kábítószer-birtoklást és fél évig kezelésen is részt vesznek, ezért az ügyészség nem emelt vádat a Berki-ügy gyanúsítottjai ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. A két férfi Berki Krisztián tavaly májusi halála után került a hatóságok célkeresztjébe, miután mindkettőjüknél drogot találtak.

Berki Krisztián médiasztárt tavaly májusban találták holtan IX. kerületi otthonában. Az idegenkezűséget kizárták, de hivatalosan azt nem közölték, mi vezetett a celeb halálához.

A médiasztár halála után a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kábítószer-bűnözés elleni osztálya 2022. május 10-én fogott el egy negyvenkét éves férfit Vecsésen, lakásán ötven gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és két nagy értékű személyautót foglaltak le a rendőrök. Az intézkedés azért történt, mert a korábbi információk alapján drog lehetett Berki lakásán, és feltételezték, hogy azt a vecsési férfi adta el neki. A férfit drogkereskedelemmel gyanúsították meg, ám az eljárás befejezése előtt nem sokkal kábítószer-birtoklásra módosult a megalapozott gyanú. Az ügynek van egy másik érintettje, ellene szintén kábítószer-birtoklása miatt nyomoztak.

A rendőrség mindkét személy esetében hetekkel ezelőtt befejezte az eljárást. A Fővárosi Főügyészség pedig pénteken megkeresésünkre azt közölte, hogy nem emeltek vádat a gyanúsítottak ellen.

Mint írták, „a gyanúsítottak a kábítószer-birtoklás vétségének elkövetését beismerték és vállalták az úgynevezett elterelésen való részvételt, vagyis úgy nyilatkoztak, hogy részt kívánnak venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson”.

A főügyészség hozzátette, hogy „a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség erre tekintettel – a törvény kötelező rendelkezése alapján –, mindkét gyanúsított vonatkozásában egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletüket. Ezen időtartam alatt a gyanúsítottaknak legalább hat hónapig tartó folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt venniük, amely feltétel teljesítése mindkettőjük esetében a büntethetőség megszűnését eredményezi.”

Borítókép: Berki Krisztián (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.