Készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön

Megrongálódott a gyulavarsándi híd, a gerendái a folyóba estek, és elindultak Magyarország felé.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 08. 12:26
Pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön a gyulavarsándi híd megrongálódása miatt, gerendák tartanak a gyulai duzzasztóműhöz Forrás: Kövizig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem messze a magyar határtól, a Partiumban megrongálódott a gyulavarsándi híd, amelynek folyóba hullott gerendái veszélyeztetik a gyulai duzzasztót. Az intézkedések idejére pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körös határszelvény által érintett őrjárásaira. Emellett állandó, huszonnégy órás ügyeletet és figyelőszolgálatot szerveztek.

Már a korábbi években is volt példa rá, hogy ilyen alkalommal 

a sodródó gerendák és a belőlük kiálló vasak megrongálták a gyulai duzzasztóművet, 

ezért azonnali intézkedésre volt szükség – közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig).

A duzzasztómű tömlőjéből kiengedték a vizet, megnyitották az úgynevezett fenékleürítő műtárgyat, és megszüntették a duzzasztást. A gyulai tápzsilipet lezárták, a gyulai duzzasztóhoz és a gyulavári híd alá pedig éjjel fénytornyokat telepítettek.

Jelenleg a partról és a vízről is figyelik az esetlegesen érkező híddarabokat, és kiterelik őket a Fehér-Körös partjára. A Kövizig kiemelte: ha szükséges, akkor a gyulavári híd alá terelőművet telepítenek, hogy megfogja a híd darabjait.

Borítókép: A Fehér-Körös (Forrás: Kövizig)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.