Rettegésben tartotta a gazdákat és védelmi pénzt szedett egy dabasi testvérpár + videó

Az őstermelő rettegett, féltette szeretteit, ezért nem kért segítséget a rendőröktől.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 06. 15. 15:06
Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In, illusztráció, rendőrség, rendőrautó, villogó
Fotó: ChiccoDodiFC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy dabasi testvérpár jó ideje zsarolta a környéken működő őstermelőket, „védelmi pénz” beszedéséből élt meg. 

Az ultimátum az volt, hogy vagy rendszeresen fizetnek nekik, vagy ők, illetve szeretteik, esetleg termelő eszközeik, terményeik fogják kárát látni.

Az egyik áldozatot közel egy éven keresztül sarcolták heti rendszerességgel, a sértett fizetett, mert nem akarta, hogy a családtagjainak bántódása essen, miután azzal fenyegették, megölik őket. Az őstermelő rettegett, féltette szeretteit, ezért nem kért segítséget a rendőröktől – írja a rendőrségi portál.

A soron következő összegek átadására azonban az áldozat már nem egyedül érkezett. A kora este az őstermelő otthonába érkező L. Imrének ugyan átadta a követelt 25 ezer forintot, a következő pillanatban azonban már felfegyverkezett rendőrök ugrottak ki rejtekhelyükről és tették ártalmatlanná a zsarolót. Öccsét, L. Jánost is hasonló helyzetben fogták el, az általa követelt húszezer forint abban a kocsiban hevert szétszórva, amiből a rendőrök „kisegítették”.

A kihallgatásán L. János beismerő vallomást tett. 

Arra nem emlékezett, hogy pontosan hányszor fenyegette meg az áldozatot, és azt sem tudta megmondani, összesen mennyi pénzt keresett a zsarolással.

Kijelentette, nagyon sajnálja a történteket. Bátyja egy ki nem fizetett munkára hivatkozva adott magyarázatot az átadott 25 ezer forintra.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott testvérpár ellen társtettesként, folytatólagosan, bűnszövetségben, élet és testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.