Semjén Zsolt: Több mint egymillió ember menekült az orosz–ukrán háború elől hazánkba

Több mint egymillió ember menekült az orosz–ukrán háború elől Magyarországra – közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Máriapócson, a karitatív adomány átadásán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 28. 18:14
SZENT GYÖRGY; SEMJÉN Zsolt
Átadták a Konstantini Szent György Lovagrend segélyszállítmányát (Fotó: MTI/Vajda János)
Ukrajnai háború - Átadták a Konstantini Szent György Lovagrend segélyszállítmányát (Fotó: MTI/Vajda János) Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország mindenkinek igyekszik segíteni, aki segítséget kér − mondta.

Hozzátette, az állam önmagában nem tudná elvégezni ezt a munkát, kulcsfontosságú hozzá az egyházak segítsége. Ők osztják szét az adományokat; ők tudják a legjobban, kik a legrászorultabbak és hol van a legnagyobb szükség − közölte.

Elmondta: a kormány hálás a különböző karitatív szervezeteknek. Kiemelten megköszönte a Konstantini Szent György Rend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományát, amelyet a Máltai Szeretetszolgálat autóival juttatnak el Kárpátaljára.

Bourbon Károly azt mondta, nagy örömöt jelent számára, hogy Máriapócson lehet, hiszen a helyből sugárzik a hit.

Hozzátette: igyekeznek segíteni a konfliktus áldozatait, céljuk, hogy a leginkább rászorulókhoz jusson el.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke elmondta, az adomány harmincmillió forint értékű, egy részét Ukrajnába szállítják a belső menekültek ellátására, másik részét a Magyarországra menekült emberek támogatására fordítják.

Demkó Ferenc, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye magyar ajkú hívekért felelős helynöke a közmédiának úgy fogalmazott:

nagy segítséget jelentenek a segélyszállítmányok, és jó érzés, hogy a magyar állam, a nép, az egyházak, az emberek és a különböző társadalmi szervezetek összefogtak és segítettek a rászorultaknak.

Borítókép: Átadták a Konstantini Szent György Lovagrend segélyszállítmányát (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.