Tűz ütött ki egy XVI. kerületi családi házban és egy győri társasházban

A Krenedits Sándor utcában és a győri Bán Aladár utcában dolgoztak a tűzoltók, akiknek sikerült eloltani a lángokat.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF2023. 06. 12. 6:41
A hagyományokhoz híven az idén is együtt ünnepelte védőszentjét a tűzoltóság és a rendőrség. Szent Flórián és Szent György előtt április 22-én a X. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, nagyszabású majálissal tisztelegtek a két hivatás képviselői. A Városligetben tartott közös ünneplésre számos programmal várták az érdeklődőket. Fotó: Szőke Péter BM OKF Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt egy kétszáz négyzetméter alapterületű családi ház a rákosszentmihályi Krenedits Sándor utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral megkezdték a lángok oltását – közölte a katasztrófavédelem.

Később jelentették, hogy két vízsugárral eloltották a tüzet, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A tűz mintegy ötven négyzetmétert érintett, és a lángok a tetőszerkezet egy részére is átterjedtek.

 

Tűz Győrben

Arról is beszámolt a katasztrófavédelem, hogy egy tízemeletes győri társasházhoz riasztották a tűzoltókat a Bán Aladár utcában, ahol berendezési tárgyak égtek az épület alsó lépcsőfordulójában. Nagy erőkkel vonultak ki a város hivatásos tűzoltói, akik megkezdték az oltást. A munkálatok idejére az ingatlanokban elzárkóztatást rendeltek el.

Később arról adtak tájékoztatást, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a győri, a lébényi és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók elfojtották a tüzet. A füst miatt a munkálatok idejére az épületet kiürítették, 

a liftből pedig egy lakót és egy kutyát ki kellett menteni. 

Az egységek átvizsgálják és átszellőztetik az épületet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: BM OKF/Szőke Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.