Vádat emeltek egy 14 éves fiú ellen, aki megölte az édesanyját

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolja a főügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Ügyészség2023. 06. 27. 9:57
gyilkossághoz használt balta Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádhatóság szerint a fiú december 12-én reggel együtt indult el otthonról édesanyjával Fülöpjakabon. A vádlott már akkor elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli az anyját. Miután a község központjában elváltak egymástól, a fiú visszafordult. Hazatérve a kerékpárját az iskolatáskájával együtt az épület mögé rejtette, magához vett egy baltát, és a szoba sarkában elbújva várta az asszonyt.

Amikor az édesanya belépett a szobába, a fiú hátulról rátámadt. Ököllel többször megütötte, majd a baltával kétszer a fejére sújtott. Az asszony a földre zuhant, és a helyszínen meghalt. A fiú gondosan feltakarította a bűncselekmény nyomait, magához vette az anyja telefonját és pénztárcáját, majd elhagyta a házat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a fiatalkorút 

előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, továbbá kifosztás bűntettével vádolja. 

Fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozzák vele szemben. A letartóztatásban lévő fiú bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítókép: az elkövetéshez használt balta (Forrás: ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.