„Az Anna-bál egyidős a modern magyar nemzettel”

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint semmi sem jelzi jobban, mennyire miénk ez az ünnep, mint annak időpontja.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 15:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez a bál egyidős a modern magyar nemzet születésével. Akárcsak a modern Magyarországot, az Anna-bált is a reformkor hívta életre. Ekkor ismertük fel, hogy haladnunk kell a korral, különben elmegy mellettünk a világ. Ami azt jelentette, hogy vagy mi magunk modernizáljuk Magyarországot, vagy mások teszik meg ezt helyettünk. De ha mások kezébe adjuk az irányítást, akkor az nemcsak nem olyan lesz, amilyet mi szeretnénk, de nem is a mi országunk lesz – fogalmazott köszöntőjében Orbán Balázs, a tegnap megtartott, 198. balatonfüredi Anna-bál fővédnöke. 

Anna-bál
Az Anna-bál színpadán Fotó: Orbán Balázs Facebook-oldala. 

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint semmi sem jelzi jobban, mennyire miénk ez az ünnep, mint annak időpontja. 

– A bálokat a világ minden táján a farsangi időszakban tartják, mert így várják a tavaszt. Nekünk, magyaroknak a legnagyobb bálunk a nyár közepén, a Balaton mellett, a fürdőévad felénél van. Megünnepeljük a sikeres évadkezdést, és várjuk a még sikeresebb folytatást. 

Meggyőződésem, hogy ez sajátosan magyar vonás: bármit is teszünk vagy gondolunk, abban mindig lesz egy kis csavar, egy kis magyar fortély – fejtegette Orbán Balázs. 

Az Anna-bálról készült galériánkat ITT lehet megtekinteni. 

Orbán Balázs teljes beszédét ITT lehet elolvasni. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.