Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bakondi György: Lakosságcsere zajlik, a 2015-ben meghirdetett Soros-terv megvalósítása

A határt őrizni kell, belépni csak annak lehet, aki már menekültstátuszt szerzett vagy érvényes úti okmánnyal, munkavállalási engedéllyel rendelkezik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 22. 22:07
BAKONDI György
Ásotthalom, 2021. szeptember 1. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója beszél Ásotthalmon, az ideiglenes biztonsági határzárnál tartott sajtótájékoztatóján 2021. szeptember 1-jén. Bakondi György elmondta, hogy jelentõsen emelkedett idén a határsértõk száma 2020-hoz képest. A határsértõk többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre világosabban látható, hogy a 2015 óta tartó illegális migrációs hullám nem valamilyen véletlen folyamat, hanem a 2015-ben a Soros-tervben megfogalmazott praktika hosszú távú megvalósítása zajlik, egyfajta lakosságcsere – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György hozzátette, mindennek következményeit látni lehetett nemrég a franciaországi városokban vagy a németországi strandokon is. Az Európai Unió és az Európai Néppárt néhány vezetője arról nyilatkozott korábban, hogy szükséges lenne a külső határ őrizetének megerősítése, sőt talán indokolt lenne a műszaki határzár kiépítésének finanszírozása is, ezek a kijelentések végül csak nyilatkozatok szintjén maradtak – emlékeztetett. Ezt követően megjelent az Európai Unió migrációs csomagjára vonatkozó elgondolás, amelyet az EU belügyekkel foglalkozó tanácsa minősített többséggel megszavazott – idézte fel.

Bakondi György elmondása szerint az eddigi gyakorlattól eltérően az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az EU Tanácsa példátlan gyorsasággal megkezdte a háromoldalú egyeztetéseket a jogszabály előkészítése érdekében.

A tervezet lényege, hogy 

legalizálnák az illegális bevándorlást, de úgy, hogy az embercsempészek által elindított illegális migráncsoportokat az európai uniós kutató-mentőszolgálatok átveszik, majd legálisan beszállítják Európába. Ez után következne a tervezet második eleme: a kötelező szétosztás

– közölte.

Bakondi György értékelése szerint a helyzet így nem a megoldás irányába mutat.

Emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a szombaton Tusnádfürdőn elmondott beszédében a migrációs kérdések hátterét vázolta, pár nappal ezelőtt pedig azt az alapelvet fogalmazta meg, hogy

 a határt őrizni kell, belépni csak annak lehet, aki már menekültstátuszt szerzett vagy érvényes úti okmánnyal, munkavállalási engedéllyel rendelkezik.

Ez egy kézenfekvő és a magyar gyakorlatban is eredményes elgondolás – vélekedett a belbiztonsági főtanácsadó.

Hozzátette azonban: ezt a megoldást valamilyen ok – a lakosságcsere terve, ideológiai megfontolások – miatt az EU és számos baloldali-liberális európai kormány nem támogatja.
Pedig amennyiben az illegális bevándorlási csatornákat lezárnák, a folyamat befejeződne, a migránsok nem indulnának útnak, nem adnák oda az utolsó fillérjeiket is az embercsempészeknek – jelentette ki Bakondi György.

Borítókép: Bakondi György (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.