Bakondi György szerint migránsgettót hozna létre idehaza a kötelező kvóta

Húsz-harmincezer embert befogadó gettóról beszélt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 13. 12:24
null
Ásotthalom 20210901 Ideiglenes biztonsági határzár. Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötelező migránskvótáról szóló intézkedés elfogadása esetén egy 20-30 ezer embert befogadó migránsgettót kellene létrehozni Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Ráadásul ez nyitott tábor volna, vagyis a migránsok ki-be járkálhatnának, veszélyeztetve a magyar emberek biztonságát, bevándorló országgá téve Magyarországot – közölte Bakondi György. Ez a döntés oly mértékben ellentétes a magyar emberek akaratával és a magyar alaptörvénnyel, hogy a kormány nem fogadhatja el ezeket az elképzeléseket – tette hozzá.

Úgy látja továbbá, hogy feltűnő gyorsasággal és újult erővel folytatódik a kötelező betelepítési kvóták erőltetése. A jogszabály elfogadása esetén legalizálni kellene akár az ismeretlen személyazonosságú, embercsempészek által az unióba juttatott migránsok érkezését is.

Vagyis lehetővé kellene tenni számukra, hogy legális útvonalon jussanak Európába, majd ezt követően elosztanák őket a tagállamok között. Továbbá pénzzel sem lenne kiváltható a kvóta – sorolta.

Ez a veszélyes és furcsa álláspont értelmetlenné tenné a migránsok távoltartására tett eddigi intézkedéseket, ezért a magyar kormány politikai és jogi eszközökkel mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kerüljön sor a migránskvóta bevezetésére – mondta Bakondi György.

Borítókép: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.