időjárás -2°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Végtelen történet: szivárványos szék váltotta a ferencvárosi LMBTQ-padot

Magyar Nemzet
2023.07.18. 10:33 2023.07.18. 14:48
Végtelen történet: szivárványos szék váltotta a ferencvárosi LMBTQ-padot

Szivárványos székkel pótolták a botrányos ferencvárosi LMBTQ-padot.

Szivárványos székkel pótolták a ferencvárosi LMBTQ-padot – derült ki Baranyi Krisztinának, a kerület polgármesterének a Facebook-bejegyzéséből. A baloldali politikus állítása szerint az emberek boldogan fotózgatják a széket, továbbá közölte, hogy megérkeztek az első padfestési pályázatok, és hamarosan pótolják a hírhedtté vált padot. Később Baranyi a bejegyzéshez fűzött kommentjében jelezte, hogy a széket nem az önkormányzat készítette és helyezte ki, ám örül, hogy teret adhatnak a civil aktivizmusnak.

A ferencvárosi pad azért kapott komoly figyelmet, mert azt a közelmúltban többször átfestették különböző színekkel. Mint ismert, az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át eleve provokatív céllal a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületi Tompa utcában. Azonban nem sokáig maradt ebben az állapotban, mivel néhány nap után Fradi-ultrák zöld-fehérre festették át. Később aztán örömmel tudatta Facebook-oldalán a Soros György által finanszírozott Amnesty International Magyarország, hogy ígéretüket betartva visszafestették szivárványosra a Tompa utcai padot. Tették ezt „mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni”, megkérve az embereket, hogy vigyázzanak a padra.

Az Amnesty rendőrségi feljelentést is tett az ügyben, mondván, a pad egy olyan jelkép, amelyet közösen kell megvédeni. 

Ezután a pad még piros-fehér zöld színű is volt, ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom nemzeti színűre festette a hányatott sorsú padot, ami aztán rövid időre hagyományos színekben, barna deszkákkal és fekete korlátokkal is látható volt. Végül múlt pénteken a IX. kerület önkormányzat munkatársai elvitték a Tompa utcai padot. Ezt Baranyi azzal indokolta, hogy a pad megsérült a sok átfestés miatt. Azt ígérte, hogy hamarosan rendbe teszik, utána pedig egy pályázat nyertesének kérése alapján újrafestik. 

Ahogy azt lapunk is megírta: David Pressman amerikai nagykövet pedig a nagyköveti rezidencián a napokban a ferencvárosi szivárványpadhoz hasonló padon fotózkodott.

Frissítés: Az ügyben a legfrissebb fejlemény, hogy Bede Zsolt, a Vadhajtások portál főmunkatársa kedden délelőtt bedobta egy kukába a szivárványos széket. 

Borítókép: A ferencvárosi LMBTQ-szék (Fotó: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.