Eladásra kínáltak a Nébih által lefoglalt élelmiszereket a csalók

Az elkövetők e-mailben léptek kapcsolatba a gyanútlan ügyfelekkel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 12. 12:21
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalók éltek vissza az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nevével és adataival. Az elkövetők e-mailben léptek kapcsolatba gyanútlan ügyfelekkel: lefoglalt élelmiszereket kínáltak eladásra, melyekről díjbekérőt is kiállítottak – közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.

A hivatal felhívja a lakosság és a vállalkozások, egyéb szervezetek figyelmét, hogy 

a Nébih nem végez értékesítési tevékenységet, és nem kereskedik a forgalomból kivont termékekkel, így díjbekérő számlákat sem állított ki. Amennyiben csalásra gyanakodnak, jelezzék a Nébih ügyfélszolgálatán, vagy tegyenek feljelentést a rendőrségen.

A Nébih az ügyfélszolgálatára érkezett megkeresések alapján értesült arról, hogy ismeretlen személy, magát a Nébih munkatársának kiadva, a hivatal által lefoglalt élelmiszereket kínált e-mailben eladásra. A hatóság nevével visszaélő csaló díjbekérő alapján átutalásos fizetési lehetőséget ajánlott a vevőknek, akik válaszüzenetben adhatták le megrendelésüket. Az ajánlattal kapcsolatban továbbá azt írta, az csak rövid ideig érvényes, ezt követően pedig megsemmisítik a termékeket. A hivatal megtette a szükséges intézkedéseket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.