„Elképesztő kontármunka!” – elkészült az első mikropark, mutatjuk, mit gondolnak róla

Ez volna az év tévedése?

magyar nemzet
Forrás: Metropol2023. 07. 07. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült az első mikropark a Szigony utcában, a Józsefvárosba tervezett hat közül – adta hírül a Metropol. Azt írják, a projekt összköltsége 18 millió forint, ami azt jelenti, hogy egy-egy mikroparkra nagyjából hárommillió forint jut. 

A lap újságírói kipróbálták a parkot és arra jutottak, hogy ez lett az év tévedése.

Tavaly összesen 120 millió forintot különített el Józsefváros önkormányzata közösségi költségvetés címén a VIII. kerületi lakosok ötleteinek megvalósítására. Végül 16 ötletet szavaztak meg a helyiek, amelyek egyike a Mikroparkokkal a nyári hőség ellen elnevezésű projekt. Ez azt jelenti, hogy összesen hat darab miniparkot létesítenek a kerületben, július 5-én pedig át is adták az első, Szigony utcai hűsítő sarkot.

A helyszínen azonban kisebb csalódás érte a kollégákat. Amit láttak, az nem más, mint egy háromüléses kis fabodega, amit egy ponyva lenne hivatott a napsütéstől védeni. Hozzáteszik, hogy a megálmodott ivókútnak, kerékpártárolásnak, információs pontnak és kutyaürülék-tárolónak nyoma sincs, és még a saját maguk által kitűzött minimumelvárásnak sem felel meg, ugyanis hulladékgyűjtőt nem helyeztek el. 

Fotó: Metropol

Hiányolták továbbá a hűs érzetet és az összes ülőalkalmatosság vizes volt valamitől, így leülni sem tudtak. A legsilányabb minőségű fából készült a szerkezet, azon a kevés helyen, ahol egyáltalán lefestették, a festék is megfolyt a szakszerűtlen kivitelezéstől, és a ponyva rögzítésével is gondok vannak. „Elképesztő kontármunka!” – összegezték tapasztalataikat. 

Borítókép: Mikropark a Szigony utcában (Fotó: Metropol)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.