Ezért nem nyit ki idén sem a Laborc utcai gyerektábor

A tábor korábban hatalmas segítségnek bizonyult a kevésbé tehetős családoknak.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 07. 27. 12:40
Barátság Park
Fotó: Metropol/Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen gyermek sem táborozik majd a Laborc utcai Barátság Parkban Óbudán. A táborban egészen 2019-ig ingyen vehetett részt minden gyermek a III. kerületben írta meg a Metropol.

A koronavírus-járvány idején a parkot a DK-s Kiss Lászlóék állagmegőrzés szempontjából jócskán elhanyagolták, többen már ekkor is jelezték, hogy ez később visszaüthet majd, ez 2021-re pedig meg is történt.

Balesetveszélyre hivatkozva megtiltották a gyerekeknek, hogy az árnyékot nyújtó fák közé menjenek.

A kicsik a betonpályán ücsörögtek, a fák közé az elhanyagoltság miatt nem engedték őket. 

Országos botrány kerekedett

Az áldatlan állapotok országos botránnyá terebélyesedtek, sokak szerint a DK-s Kiss László, Óbuda polgármestere egy közönséges gyermekmegőrzőt csinált a táborból – írta a lap.

Bús Balázs korábbi polgármester 2021 nyarán a helyi Fidesz-frakcióval négyszáz darab strandbelépőt vásárolt a táborozó gyermekek részére, hogy legalább eljuthassanak fürdeni a nagy melegben, és ne csak a betonplaccon játszanak.

 

Barátság Park
Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

A III. kerületi önkormányzat ezzel szemben még átvenni sem volt hajlandó a belépésre jogosító jegyeket. Végül a strandbelépőket kerületi civil szervezeteknek ajánlották fel a frakció tagjai. 

Hiába telt el azóta két év, a tábor sem tavaly, sem idén nem nyitott ki a Barátság Parkban. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi lesz az egyedülálló, ám mára jócskán lepusztult park sorsa.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.