Ezért támadja a Momentum a magyarországi beruházásokat

A XXI. Század Intézet vezető elemzője rámutatott az összefüggésekre a baloldali párt politikája és a francia gazdasági érdekek között.

Magyar Nemzet
Forrás: FB2023. 07. 31. 8:35
Momentumos politikusok ülnek a kordonon.
Fotó: Facebook Forrás: Momentum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Már értjük, a Momentum miért támadja ennyire a magyar befektetéseket: a francia gazdasági miniszter akkumulátorgyárakért lobbizik Kínában, amelyben Magyarország egy komoly konkurenciájuk – írta közösségi oldalán Deák Dániel arra reagálva, 

hogy a francia gazdasági miniszter több kínai befektetést, akkumulátorgyárat és mélyülő gazdasági kapcsolatokat szeretne látni Pekinggel.

A Híradó.hu beszámolója szerint Franciaország, követve Németország példáját, nem a leválás felé tett lépéseket Kínával kapcsolatban. Ezt erősíti a francia gazdasági miniszter szándéka is.

A Momentum Mozgalom, amely a népszerűségszerzés reményében kitartóan és látványosan küzd az akkumulátorgyárak megépítése ellen, nemrégiben a debreceni önkormányzat épületét helyezte blokád alá

ezzel akadályozva a debreceniek ügyintézését és az önkormányzati alkalmazottak munkáját, akiket többszöri kérésre sem engedtek be.

A Fidesz szerint a jogellenes momentumos demonstráció célja az volt, hogy Papp László polgármester népszavazást írjon ki az akkumulátorgyárral kapcsolatban.

Borítókép: A Momentum politikusai (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.