Felbukkant a XIII. kerületi gyilkosság miatt keresett férfi + videó

Angyalföldön látták a Véső utcai emberölés feltételezett elkövetőjét, a rendőrség átfésülte a környéket.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol, Tények2023. 07. 16. 5:50
Véső utca társasház XIII. kerületi gyilkosság emberölés helyszíne Forrás: Bors
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy huszonhét éves nő holttestére bukkantak a rendőrök csütörtök éjjel egy Véső utcai társasházban, miután valaki bejelentést tett. A harmadik emeleti lakásba csak az ajtó betörésével jutottak be a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A feltételezett elkövetőt a nyomozók azonosították, és elfogatóparancsot adtak ki ellene.

 

Ijesztő féltékenység

Az emberöléssel az áldozat alig két hónapja megismert párját, Türk Róbert Dánielt hozták összefüggésbe. A fiatal nő édesapja úgy nyilatkozott, hogy „ezt az egészet képtelenség feldolgozni”, a férfi barátai elképzelhetetlennek tartják, hogy az általuk szelíd és kedves fiúnak megismert Róbert bárkit is bántott volna.

A feltételezett elkövető egyik volt barátnőjének ismerőse viszont más véleményt fogalmazott meg a férfiról:

A baráti körünket csak bomlasztotta a szűnni nem akaró furcsaságaival. Mivel egyikünk sem pszichiáter, nem állíthatjuk biztosan, hogy valamilyen személyiségzavarban szenvedett, de a viselkedése miatt ez is megfordult a fejünkben.

Szerinte Türk Róbert Dániel ijesztően féltékeny volt, és a kedvesével úgy bánt, mint a saját tulajdonával.

 

Ő hívta a rendőröket?

A Metropol a szomszédok visszaemlékezése alapján felidézte a bűntény napján történteket. A gyilkosság napján a férfi ott járt Petra lakásában, ahonnan délután négy óra körül hangos ordibálást lehetett hallani, „aztán pedig síri csend lett”. A szomszédokat nagyon megrázta a bűntény, a feltételezett elkövetőt csendesebb, visszahúzódóbb alkatnak ismerték meg.

A lap úgy tudja, hogy a rendőrséget Róbert értesítette Petra halála után, aztán az egyik barátjának is üzenetet küldött. 

Azt írta, hogy borzalmas ostobaságot követett el, 

amit nagyon megbánt, és nem tudja, hogy mit tegyen. Ezután menekült el.

 

A Fáy utca környékén látták

Az áldozat megtalálása és a feltételezett tettes azonosítása után a rendőrség hajtóvadászatot indított Türk Róbert Dániel felkutatására. A Tv2 hírműsora, a Tények információi szerint pénteken bejelentést tett egy nő, hogy 

látta a férfit XIII. kerületben. 

A rendőrök átfésülték Angyalföldet, de nem találták meg a keresett férfit. 

A bejelentő a Fáy utca környékén vette észre a gyanúsított férfit, néhány kilométerre a gyilkosság helyszínétől.

Borítókép: A társasház bejárata (Fotó: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.