Édesanyja nem, de szerencsére a rendőrség hitt a kislánynak, akit szexuálisan bántalmazott egy férfi

A Szombathelyi Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt öt év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 07. 21. 11:49
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexuálisan molesztált egy férfi egy nyolcéves kislányt, a Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése helybenhagyását indítványozta – közölte az Ügyészség

A férfi Szombathelyen együtt élt élettársával, és annak 2010 novemberében született unokájával, akinek a nagymama a gyámja volt. Amikor a nő dolgozott, a férfi látta el a kislány felügyeletét. Kihasználva, hogy kettesben voltak, 2019 februárjától 2021 májusáig a gyermek tiltakozása ellenére több alkalommal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. A sértett 2019-ben elmondta az édesanyjának, hogy mit csinál vele a vádlott, aki azonban nem hitt neki, nem tett semmit. Amikor a nagymama megtudta a történteket, megszakította az élettársi kapcsolatot és feljelentést tett.

A Szombathelyi Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt öt év hat hónap fegyházbüntetésre, hat év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amellyel tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, büntetése megfelelő. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.