Koncz Zsófia: A szerencsi csokoládé az egész nemzetnek fontos és identitásmeghatározó termék

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére alkalmi bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta. A bélyegek bemutatására szervezett szerencsi eseményen az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a szerencsi csokoládé az egész nemzetnek fontos és identitásmeghatározó termék.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 07. 13. 16:48
KONCZ Zsófia

Bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta a százéves Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére (Fotó: MTI/Vajda János)
Bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta a százéves Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncz Zsófia elmondta, hogy a magyar családoknak a szerencsi csokoládé több generációt tekintve is nagyon fontos üzenetet hordoz, emellett lényeges szerepet tölt be a város életében. Hozzátette, a kormányzati támogatásnak köszönhetően három telephely helyett immár egy üzemben valósulhat meg a gyártás.

A politikus kijelentette, a magyar kormánynak a hazai vállalkozások kiemelten fontosak. Az Energiaügyi Minisztérium azon dolgozott, hogy a háborús helyzet miatt kialakult energiaválságban segíteni tudjanak – emelte ki, hozzátéve, hogy május elsejétől kezdve mintegy harmincezer ügyfélnek – melynek kétharmada kis- és középvállalkozók volt – a földgáz és az áram díját több mint megfelezték. Ezt követően 180 ezer mikrovállalkozás áramdíját felezték meg, emellett egyes szektorokban július elsejétől áramárplafont is bevezettek – mondta el Koncz Zsófia.

Az államtitkár szerint a centenáriumot több lépcsőben is megünneplik a városban: a szerencsi várban a csokoládé száz évét bemutató kiállítás nyílt, készülnek az édesség történetét bemutató könyv kiadásával és augusztus 25. és 27. között megrendezik az Artúr-napok fesztivált is.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy az évforduló tiszteletére a gyár egyik ikonikus édessége, a macskanyelv bélyegen is megjelenik.

Hozzátette:

harminchat bélyegképes ívben bocsátották ki a macskanyelv alakú öntapadós bélyeget, vegyesen a tej- és étcsokoládé színvilágával.

Az alelnök közölte, 36 ezer ünnepi emlékbélyeget bocsátanak ki, ezenfelül hatezer példány csokoládéillatú bélyeg is készült. Egy bélyeg háromszáz forintba kerül, képeslapon, borítékon egyaránt használható – tette hozzá.

HEGMANNÉ NEMES Sára; KONCZ Zsófia; NYIRI Tibor; TAKÁCS István
Bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta a százéves Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére. Fotó: MTI/Vajda János

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője kiemelte, az 1923-ban létrejött csokoládégyár termékeit már két év működés után az Amerikai Egyesült Államokban is árulták. Hozzátette, a hagyományos termékek gyártása mellett ma már többek között diabetikus és cukormentes édességek, valamint kéregöntésű figurák gyártásával is foglalkoznak.

Az ügyvezető elmondta, a cég feladata kezdettől fogva az volt, hogy a szerencsi édességek receptjeit megmentsék az utókornak, a centenáriumot és kibocsátott bélyegeket pedig mérföldkőnek nevezte a gyár életében.

Az esemény végén az első emlékbélyeggel ellátott emlékborítékokat Koncz Zsófia, Takács István, Hegmanné Nemes Sára és Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere pecsételte le és írta alá.

Borítókép: Bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta a százéves Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére (Fotó: MTI/Vajda János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.